Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

IZNENAĐENJA U AFRICI NE PRESTAJU Šokantna eliminacije Gane i talični Egipat (VIDEO)

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Gane (foto: Beta/AP)

Tokom današnjeg programa Afričkog kupa nacija prvo je čitavu fudbalsku javnost šokirao ubedljiv poraz Obale Slonovače, a potom se nadovezala eliminacija Gane i to u sudijskoj nadoknadi.


NBA: Od 2 sata iza ponoći igraju Minesota – Šarlot, a u kladionici MaxBet je kvota na igru H1 1.90.


Gana je imala sve u svojim rukama, vođstvo od 2:0 protiv Mozambika bi je popelo na drugo mesto sa pet bodova, i prednost nad Egiptom bar u vidu gol-razlike. Na kraju, utakmica je završena remijem 2:2 (1:0).

Oba gola postigla je sa bele tačke preko Džordana Ajua u 15. i 70. minutu, te je u sudijsku nadoknadu ušla sa dva boda prednosti i plasmanom u džepu. Međutim, u 91. minutu je sa penala smanjio Geni Katamo, da bi Reinildo u 94. minutu iskoristio asistenciju Šekila i na taj način obradovao navijače Egipta.

Ono što je posebno interesantno jeste situacija koja se desila neposredno pre tog gola. Jedan od fudbalera Mozambika je šutirao daleko pored gola, a čuvar mreže Gane je nespretno potpuno nepotrebno zakačio loptu i dosuđen je korner, posle kog je Reinildo pogodio za remi.

Selekcija zemlje piramida nije mogla da računa na najboljeg igrača, Mohameda Salaha, ali je pre utakmice svakako glavni cilj bila pboeda nad Zelenortskim Ostrvima. Iako nije sve išlo po planu, Egipat je izborio drugo mesto i remijem 2:2 (0:1). “Autsajder” je poveo u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena preko Gilsona Tavaresa, da bi na početku drugog Egipat izjednačio preko Mahmuda Trezegea.

Preokrenula je ekipa Ruija Vitorije situaciju u svoju korist golom Mustafe Muhameda u 93. minutu, ali se Ostvraljni nisu predavali, pošto je Brajan Silva Tešera bio precizan u 99. minutu za konačnih 2:2.

Ipak, kako je Gana primila dva gola u završnici i ispustila pobedu, Egipat se plasirao u nokaut fazu sa svega tri osvojena boda.

AFRIČKI KUP NACIJA – 3. KOLO

Grupa B

Zelenortska Ostrva – Egipat 2:2 (1:0)
(Tavares 45+1, Tešera 90+9 – Trezege 50, Mohamed 90+3)

Mozambik – Gana 2:2 (0:1)
(Katamo 90+1 penal, Reinildo 90+4 – Aju 15 penal, 70 penal)

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.