Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

Direktor KLS za MaxBet sport: Razočaran sam stavom Partizana! Ovo je nepoštovanje države i košarkaške lige… Niko neće da bude zaštićen!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Pukla je bruka u srpskoj košarci. Dogodilo se ono što je MaxBet sport najavio još 5. maja – Partizan neće da igra KLS.


LIGA NACIJA: Od 20:45 igraju Norveška – Slovenija, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.40. 


Sigurno je da je klub iz Humske u obzir uzeo i eventualne posledice ovakve odluke. Jedna od njih je, shodno Pravilniku o takmičenju, i izbacivanje kluba dva ranga niže.

Direktor Košarkaške lige Srbije (KSL) Aleksandar Grujin ističe da je iznenađen ovakvim stavom crno-belih i da veruje u odluke disciplinskog sudije.

PUNO POVERENJE U ILIĆA

Odluku će da donese disciplinski sudija. Primenjivaće se Disciplinski pravilnik, neće da bude zaštićenih, bez obzira na to o kom klubu se radi. Imam potpuno poverenje u Dragutina Ilića, ubeđen sam da će sve odluke da budu u skladu sa svim normativnim aktima – rekao je Grujin za MaxBet sport.

Aleksandar Grujin Foto: Printskrin/Jutjub

Da li ste iznenađeni ovom odlukom Partizana?

– Veoma sam iznenađen i razočaran stavom Partizana. Njihova odluka je nepoštovanje države, ulaganja države i pre svega predsednika u sport i nepoštovanje Košarkaške lige Srbije. Ponašanje je nedopustivo. Ne postoji nijedan razlog za ovako nešto. Uradili smo mnogo toga kako bi Partizan u prethodnim danima uverili kako su sve odluke koji su klubovi doneli u skladu sa pravilnicima i pokušali da podsetimo da do ovoga ne treba da dođe. Osim izjava njihovog čelnika u javnosti, nismo imali naznake da će do ovoga da dođe. Upravo zato je sada situacija daleko teža nego što se čini.

Kako objašnjavate to da je “tačka sporenja” dodela “prednosti domaćeg terena” u eventualnom finalu?

– Da bi ste uopšte pričali o toj tematici morate da budete upoznati s događanjima od početka do kraja. KLS pre početka sezone usvaja Propozicije takmičenje i u njenom izglasavanju učestvuju isključivo predstavnici klubovi, pa i Partizan. Njih 21 učestvuju u radu i svaki glas je jednako vredan. Partizan je šest, sedam, osam godina unazad svake godine izglasavao Propozicije takmičenja i nije mu to smetalo sve do aprila. Od tada počinje napad na KLS. Jasno piše u Propozicijama na osnovu čega se određuje plasman.

ZA SVE POSTOJI “TAJMING”

Da li su takve Propozicije uperene protiv Partizana?

– Žao mi je što to vide kao nešto upereno protiv njih. Sve može da se promeni, pa i Propozicije, ali za sve postoji “tajming”. Ne mogu da se menjaju Propozicije tokom sezone, već samo za iduću sezonu. Da je to učinjeno, to bi bilo najgrublje kršenje takmičenja. Taj njihov predlog nije prošao ni Predsedništvo, a samim tim ni došao na Skupštinu, koja može da donese takvu odluku. Zaista ne razumem tu tačku sporenja oko dodele domaćinstva, to je isključivo u skladu sa Propozicijama, koje je i Partizan izglasao. Neka mi neko objasni kako da nekome dodelite domaćinstvo, a da nije u skladu sa Propozicijama. Možda nešto i nije dobro, ali to je doneto pre i nego što sam ja postavljen za direktora.

Na kraju je Aleksandar Grujin za naš portal poručio:

– Žao mi je što je u poslednje vreme KLS podvrgnut žestokim napadima. Znate zašto je to tako? Zato što se podiže, što se razvijaju mladi igrači, što imamo sponzoske ugovore, što su povećane zarada svim službenim licima. To nije bilo tako poslednjih sedam-osam godina! 

PROČITAJTE JOŠ:

HAOS U PODGORICI Sada je jasno zbog čega se Džikić posle osvojene titule nije pojavio pred novinarima…

ZVEZDA OBJAVILA Za porez duguje skoro 600.000 evra!

16 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.