Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

ALIMPIJEVIĆ PRVI PUT PROGOVORIO O RASTANKU SA CRVENOM ZVEZDOM: Imali smo najmanji budžet, a previše ambicija, i to nerealnih

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)

Privukao je pažnju košarkaške javnosti vodeći Bursu do finala Evrokupa prošle sezone. Na tom putu je turski tim eliminisao i Partizan. Samo nekoliko godina ranije, u sezoni 2017/2018, Dušan Alimpijević je nasledio Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde, koja je tada izgubila regionalni tron, porazom u finalu od Budućnosti.


Meksiko: Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Minetos – Libertadores biti ubačeno manje od 177 poena.


Sa značajne vremenske distance, sada 36-godišnji trener odlučio je da progovori o toj, svakako turbulentnoj sezoni.

– Sporazumno smo se razdvojili, ne zato što je Zvezda insisitirala na mom odlasku ili ja. Seli smo i zajedno smo to odlučili. Da budem iskren, palo mi je teško to što zvezdaška javnost uopšte nije bila spremna na ono što smo radili te godine, a u pitanju je bila finansijska konsolidacija da bi Zvezda bila to što jeste danas i da bi imala ovakav budžet kakav ima sada – rekao je Alimpijević za novosadski Dnevnik.

Objasnio je i šta se događalo tokom sezone, nevezano za ekipu.

ZAMAZANE OČI

– Evroliga je poslala unutrašnjeg revizora u toj godini u kojem je prioritet bio da se sve finansijske obaveze i dugovi izmire, ukoliko želimo da zadržimo status evroligaša. U Evroligi smo, koja je tada imala četiri utakmice manje u odnosu na današnji format, upisali 11 pobeda. To je zamazalo sliku čitavoj javnosti i onda smo otišli u drugu krajnost.

Za Zvezdu su tada, između ostalih, igrali Milko Bjelica, Pero Antić, Matijas Lesor (čiji promašaj u Podgorici je uticao na epilog finalne serije), Alen Omić, Tejlor Ročesti, Džejms Feldin… Alimpijević podvlači da žali što javnosti nije predstavio realnu sliku u tom trenutku.

VIŠE NIJE BILO REALNO

– Da sam tako postupio, možda bih ostao trener Zvezde. Tada smo imali najmanji budžet u poslednjih 15 godina, možda i u istoriji. Ispred nas na početku nije bilo ambicija i to je bio najveći problem. Počeli smo dobro da igramo u Evroligi, u prva četiri kola imali skor 2-2, posle pobeda nad Barselonom i Makabijem, tesne utakmice sa Žalgirisom i Himkijem. Taj skor je bio znak za klub da vrati sve te ambicije, koje su bile potpuno nerealne. Sada bih više insistirao na tome da se prikaže realna slika. Čini mi se da sam prepustio da bude normalno to što smo dobili Real Madrid u Španiji, da bude realno što smo dobili Barselonu ili Olimpijakos. Nije realno, to u tom trenutku nikako nije bilo realno sa tim budžetom i sa igračima kojima smo raspolagali – rekao je Dušan Alimpijević.

 

 

3 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.