Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

EP ZA MLAĐE SENIORE Omer Ametović u polufinalu

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Omer Ametović (Foto: Bokserski savez Srbije)

Lepe vesti stižu nam iz hrvatskog letovališta Poreč, sa Eropskog prvenstva za mlade seniore (U22). Posle plasmana u polufinale naše Saške Rapaić, u velikom stilu plasman u polufinale je obezbedio i Omer Ametović Beli.


ABA LIGA: Od 21 igraju Studentski centar – Budućnost, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.30. 


On je voljom žreba u kategoriji do 51 kg bio slobodan u kvalifikacijama, ali je u četvrtfinalu dobio najtežeg mogućeg rivala u njegovoj kategoriji, Atilu Bernata iz Mađarske. Podatak da je Atila omladinski prvak Evrope iz prethodne godine puno toga je govorilo. Atila je već velika zvezda u Mađarskoj i od njega se očekuje medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Omeru je samo 20 godina, a već je boksovao i na seniorskom Svetskom prvenstvu u Beogradu. Dao je zaista maksimum i u prve dve runde je dominirao. Iskusni Mađar je imao prednost u trećoj rundi ali je i u njoj Omer nekoliko puta sjajnim udarcima pokazao raskošni talenat.

Nije mi bilo svejedno kada sam video žreb, pre nekoliko dana. Ipak, ako sanjate san i želite da budete najbolji a pritom imate sve obezbeđene uslove onda u većini slučajeva morate uspeti. Zasluženo sam pobedio i verujem da ću u Poreču nastaviti da pobeđujem. Već u nedelju na redu je polufinale siguran sam da mogu još više. Hvala selektoru Milanu Piperskom i ostalim trenerima koji su sa nama u Poreču. Hvala i mom klupskom treneru Stojanu Kneževiću, koji je verovao u mene poslednjih godina – istakao je Ametović.

Kasnije ove subote šansu za plasman u polufinale traži i talentovani Almir Memić, u meču protiv Ukrajinca Alistratova u kategoriji do 75 kilograma. Zrenjaninka Saška Rapaić u nedelju u polufinalu se nada pobedi nad Poljakinjom i plasmanom u veliko finale.

PROČITAJTE JOŠ:

Mirovale mreže u Kragujevcu! Dva Radnička podelila bodove

BEZ BRIGE ZA BUDUĆNOST Angelina Topić deveta na dvoranskom SP u Beogradu

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.