Budimo u kontaktu

UEFA

ANJELI ZAPOČINJE NOVI “RAT”: Čak 11 klubova ima obavezujući ugovor o formiranju Super lige!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Andrea Anjeli uporan da uništi evropski fudbal (Foto: Beta/AP)

UEFA i domaće lige odneli su pobedu u prvoj bici oko osnivanja evropske Super lige. Ipak, tri kluba ne odustaju, to su Juventus, Barselona i Real Madrid.


ŠPANIJA Alaves u petak od 21 čas dočekuje Sevilju, a kvota na “dvojku” u kladionici MaxBet je 2.00.


Navijači su rekli “ne” pa su se iz projekta povukli svi klubovi iz Engleske, Milan i Inter iz Italije, pa Atletiko Madrid iz Španije. Bajern Minhen i PSŽ nisu ni pozvani, ali su se izjasnili da ne žele iz okrilja UEFA. Novu rundu “rata” sada je pokrenuo novi prvi čovek projekta Super liga, Andrea Anjeli.

On je rekao da 11 klubova ima obavezujući ugovor o osnivanju Super lige. Kaže da je UEFA upoznata sa tim i čeka se odluka Evropskog suda.

Super liga nije propala. Po mom mišljenju evropskom fudbalu je očajnički potrebna reforma. UEFA je znala da ja kao predsednik Juventusa radim na nečem drugom. Super liga je kolektivni rad 12 klubova, a ne jednog čoveka – 12 klubova je potpisalo ugovor na 120 strana i on je i dalje obavezujuć za njih 11. Kompromis više nije izbor, potrebne su nam dublje reforme. Da li je monopolski način vođenja biznisa kao što je fudbal ispravan? Mislim da ne – rekao je Anjeli.

Prvi čovek “stare dame” nije dao direktan odgovor na pitanje hoće li crno-beli iz Torina narednih pet godina da igraju u Ligi šampiona.

Vidim da Juventus igra u glavnom takmičenju. Sešćemo za sto, podržašu transparentnu organizaciju i sačekaću da nam Evropski sud pravde kaže da li je sadašnje telo prikladno za svrhu koju obavlja – rekao je Anjeli.

STANKOVIĆ POTVRDIO IZNENAĐUJUĆU VEST Zvezdin fudbaler na spisku šampiona Evrope!

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.