Budimo u kontaktu

KATAR 2022

BABIĆ ZA MAXBET SPORT Bila je ponuda druge reprezentacije! Na ovo sam čekao 26 godina

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Srđan Babić (Foto: Starsport)

Bio je standardni član omladinske selekcije Srbije sa kojom je postao šampion sveta na Novom Zelandu. Nastupao je i za našu mladu selekciju, a kod Dragana Stojkovića debitovao je za seniore. Srđan Babić je čekao i ispunio sebi želju. Dobrim učinkom u Almerji je zaslužio da bude na spisku za Katar.


PREMIJER LIGA: Naša kladionica daje kvotu 1.73 na pobedu Totenhema u Londonu protiv Lidsa. Utakmica počinje u 16.00.


U razgovoru za MaxBet sport otkrio je korake do poziva popularnog Piksija, odbijanje ponuda iz komšiluka i da je sudbinski “vezan” za Španiju.

– Nije tajna da je Srbija uvek bila jedini moj izbor i čekanje se baš isplatilo. Verovao sam da će moje igre u Almeriji da budu ispraćene i zahvalan sam selektoru Stojkoviću. Ovo jedan od najlepših detalja, a srećan sam sto idem u Katar – kaže naš sagovornik.

Put do cilja je bio jasan. Odoleo je i ponudama drugih reprezentacija:

– Bilo je poziva da nastupam za BiH. Rođen sam u Banja Luci, ali nisam hteo. Moj stav je bio jasan i ovo čekam 26 godina. San svih nas je da budemo u dresu zemlje koju volimo – rekao je Babić, pa dodao kako se oseća povodom poziva među “orlove”:

– Osećaj je sjajan. Ranije nije bila tako dobra atmosfera oko reprezentacije. Nisu se poklopili rezultati, a ova generacija je pokazala potencijal. Prihvaćen sam od strane kolektiva, kao da sam dugo tu i većinu igrača poznajem iz mlađih selekcija.

KVALITETNA GRUPA

Grupa u Dohi je za svaki respekt…

– Znamo sta nas očekuje. Nije samo Brazil, već i ostala dva rivala, Kamerun i Švajcarska, imaju dobre pojedince. Mi cemo da pokušamo u svakom meču da idemo na pobedu.

Nema mnogo vremena za pripreme…

– Svi smo u istoj poziciji. Prekinuta je klupska sezona, a baš sam pre nekoliko dana pričao posle utakmice sa Maksimovićem i Mitrovićem. Svi željno iščekujemo iskušenja, puni smo emocija i motiva. Bićemo spremni za takmičenje – apostrofirao je Srđan.

Nastupi u Španiji su doneli proboj do dresa Srbije:

– Vezan sam za Iberijsko poluostrvo. Tamo sam bio dve godine, pa zatim boravak u Zvezdi, pa onda godinu dana Portugalija. Dolazak u Almeriju se pokazao kao pun pogodak. Posle nekoliko pokušaja stigli smo u elitni rang. Nije lako, nivo je visok i kada igraš sa jakima, odbrana je na teškom ispitu.

NAPREDAK ZBOG KVALITETNE KONKURENCIJE

Srđan Babić je stekao iskustvo u borbi sa iskusnim napadačima:

– Nedavno je na punom stadionu Barselone sve delovalo baš impresivno. Ispred moćni igrači, baš je teško da se sačuva Levandovski i Dembele.

Jedan od glavnih aduta Almerije je Umar Sadik, inače bivši napadač Partizana:

– Dosta smo zavisili od njegovog učinka. Otišao je posle tri kola u Real Sosijedad i trebalo je vremena da se naviknemo. Sada je prošla ta “kriza” i izgurali smo ovaj deo. Čuli smo se posle njegove povrede kolena. Poželeo sam mu uspešan oporavak.

Ambicije su jasne za nastavak sezone posle Katara.

– Opstanak sa Almerijom je baš važan. Obaveze se nižu i kalendar je krcat, pa ćemo na teren i 31. decembra. Od ponedeljka se samo fokusiran na obaveze sa Srbijom – poručio je Srđan Babić na kraju razgovora za MaxBet sport.

PROČITAJTE JOŠ:

OTKRIVAMO Pored napadača i još jedan bitan igrač Zvezde preskače Radnik!

BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU Zvezda menja trenera! Umesto Jovanovića dolazi stručnjak poznat po strogoći

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.