Budimo u kontaktu

ABA LIGA

IZJAVA KOJA JE ZASMEJALA MNOGE Koprivica ima životnog učitelja: Hranio me je kao četvrto dete!

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Balša Koprivica u akciji protiv Cibone (Foto: Starsport)

Centar crno-belih sve više dobija šansu od strane trenera Željka Obradovića. I koristi je. Kada god je na parketu, njegovo prisustvo je vidljivo, isto kao i doprinos, pa nema sumnje da za njegov dalji razvoj postoji plan.


KVALIFIKACIJE ZA EP: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Španije protiv Norveške je 2.00. Početak meča je zakazan za 20.45.


Partizan je i u trećem kolu ABA lige održao nepobedivost, pošto je u dvorani “Štark arena” nadigrao Cibonu sa 96:67. Igrač koji je najviše vremena proveo na terenu je bio Balša Koprivica, 24 minuta i 29 sekundi, što dovoljno govori o tome koliko na njega crno-beli računaju ove sezone. Doduše, pomoglo je i to što je on jedini klasični centar u ekipi.

DVA IGRAČA PREOKRENULA

Po završetku susreta, potencijalni srpski reprezentativac je izašao pred novinare, a za početak razgovora je analizirao meč protiv “vukova sa Tuškanca”:

– Pa, na početku baš i nije bilo dobro, katastrofalno… Malo smo letargično ušli u utakmicu, malo nas je stigao umor, ali to stvarno nije neki izgovor, treba stvarno da poradimo na tome da ulazimo bolje na utakmice kada između imamo jedan dan pauze. Svom srećom, sve smo preokrenuli u drugom poluvremenu, pogotovo u trećoj četvrtini, kada su Kevin (Panter) i Džejms (Naneli) ušli i uspeli da prebace tu energiju u našu korist. Cibona je izvanredno odigrala, borbeno, pogađali su u prvom poluvremenu, to im je dosta pomoglo – rekao je Koprivica.

Njegova saradnja sa Džejmsom Nanelijem je bila veoma dobra na utakmici:

– Sad mi kažu u svlačionici da me je hranio kao četvrto dete (smeh), tako da… Mi to stalno vežbamo na treningu, volimo da igramo, za sve igrače generalno… Pokušao sam da budem agresivan, da malo koristim brzinu i skočnost. Pokušao sam da donesem malo energije ekipi kada nije išlo.

Koprivica je otkrio da mu Naneli stalno daje savete. I to ne samo na terenu, već i van njega:

– Pa da, on mi je takozvani veteran, kao što bi to rekli u NBA ligi. Stalno mi daje savete, stalno mi priča, jako smo bliski, to mi stvarno mnogo znači, pogotovo što je već igrao kod Željka u Fenerbahčeu. I ja sam već tri godine ovde, ali mi znači kada mi da savet i van terena isto.

Balša Koprivica i Džejms Naneli (Foto: Starsport)

Nažalost, Partizanov centar je skoro celu prošlu sezonu propustio kako zbog bolesti, tako i zbog povrede, a sada koristi svaku priliku kada je na terenu:

– Znači pogotovo zbog prošle sezone gde nisam igrao. Sada pokušavam sve da iskoristim, da li igrao pet, deset, 15 ili 20 minuta, nije bitno. Pokušavam da koristim svoju energiju i sposobnost u tom nekom aspektu da budem što efikasniji.

UŽIVA UZ NAVIJAČE

Kako kaže, ne oseća nikakav pritisak zbog toga što je jedina klasična “petica” među crno-belima:

– Ne, nemam pritiska ni u čemu, volim da radim to što volim. Radim to što volim, uživam uz naše navijače, u “Areni” je uvek lepo igrati, a čak i kada smo na strani tu su uvek da nas bodre i stvarno je specijalno igrati za ovaj klub.

Slede utakmice sa Barselonom i Olimpijakosom u Evroligi…

– Naravno, može da znači pogotovo igračima koji nisu u formi da polako preko ovih utakmica u nju ulaze, tako da sada samo gledamo sledeću utakmicu. Već je u utorak sledeća, treba nam odmora, da budemo skoncentrisani na sledeću ekipu.

Ujedno, to će da bude prilika da se odigra pred “grobarima” prvi put u novoj evroligaškoj sezoni:

– Biće pakleno. Jedva čekamo. I oni isto jedva čekaju. Barselona je izvanredna ekipa, moramo dobro da se pripremimo za njih – zaključio je sjajni Balša.

1 komentar

1 komentar

  1. Slavoljub

    15.10.2023. at 12:28

    Balsa je bio dobar ali nema sta da trazi pored centara azdaja u evro ligi. Potreban je jos jedan centar. Cibona nije merilo kvaliteta. Nadam se da pojacanja nisu promasaj.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.