Budimo u kontaktu

NBA LIGA

Barns “ruki” sezone u NBA ligi

Darko Noveski

Objavljeno

,

Skoti Barns najbolji "ruki" sezone (Foto: Beta/AP)

Košarkaš Toronta Skoti Barns imenovan je večeras za najboljeg početnika – “rukija” godine u NBA ligi. Barns je u glasanju u kome je učestvovalo 100 sportskih novinara i predstavnika emitera dobio 378 poena.


Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Juta – Dalas biti ubačeno manje od 213 poena.


Drugo mesto zauzeo je Evan Mobli iz Klivlenda sa 363 poena. Razlika od 15 poena je najmanja u kategoriji rukija još otkako je aktuelni format glasanja počeo u sezoni 2002/2003.

Barns je ove sezone počeo sve utakmice koje je igrao – 74 i u proseku je za 35,4 minuta postizao 15,3 poena, imao je 7,5 skokova i 3,5 asistencija. On je treći igrač Toronta koji je proglašen za rukija godine, posle Vinsa Kartera (1999) i Dejmona Stodemajera (1995/1996).

Mobli je ove sezone u proseku po utakmici postizao 15 poena, uz 8,3 skoka i 1,7 blokada, a Klivlend nije uspeo da se plasira u plej-of prvi put od 2018. godine.

Treći najbolji ruki je Kejd Kaningem iz Detroita, koji je ove godine bio izabran kao prvi pik na draftu.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.