Budimo u kontaktu

EVROLIGA

KRIZA Dug Barselone porastao na više od 56 miliona! Tri raskida ugovora načinila ogromnu štetu

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Košarkaši Barselone (Foto: Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images)

Gde je tanko, tu puca. Jeste kriza u Barseloni, jeste ta kriza “prelivena” i u košarkaški klub, ali da je toliko loša finansijska situacija u KK Barselona teško da je nekom sa strane moglo da padne na pamet.


EVROKUP: Kvota naše kladionice na pobedu Lietkabelisa protiv Arisa je 1.48. Meč počinje u 18:00.


Ova sezona je  započeta budžetom od 30 miliona evra i u klubu se nadaju da će uspeti da se oporave od ogromnih gubitaka u prošloj sezoni i ovoj vansezoni. Kako piše 2plabook.com iz Barselone, katalonski gigant je pretrpeo finansijsku štetu od 56,6 miliona evra!

U klubu su projektovali dug od 28 miliona, ali… Lošu situaciju su mnogo težpm učinili raskidi ugovora sa Šarunasom Jasikevičijusom, Nikolom Mirotićem i Korijem Higinsom. Ukupni trošak tih odluka iznosio je 25,27 miliona evra.

Za sezonu 2023-24 predviđeni gubici su postavljeni na 13,77 miliona evra. Smanjenje budžeta za sezonu za plate igrača na 30 miliona evra bio je prvi korak predsednik Đoana Laporte. Planirana su dodatna finansijska prilagođavanja koja se protežu od ostalih troškova do povećanja prihoda kako bi se smanjio dug i ispunio ciljni deficit.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.