Budimo u kontaktu

NBA LIGA

ODLIČAN Bogdanović i Atlanta u plej-ofu!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Bogdan Bogdanović protiv Kavalirsa (Foto: Beta/AP)

Cilj je ispunjen… Atlanta je pobedila Klivlend u Ohaju sa 107:101 (25:36, 26:25, 33:23, 23:17) i plasirala se u plej-of. Na prvom koraku čeka je najteži rival, najbolji tim Istočne konferencije. Prvi meč igra se u nedelju (19:00) u Majamiju.


ENGLESKA: Kvota naše kladionice na pobedu Totenhema protiv Brajtona je 1.53. Meč u Londonu počinje u 13:30.


Odličan je bio srpski as Bogdan Bogdanović. Postigao je 19 poena (4/5 za dva,  2/3 za tri i 5/5 slobodna bacanja) i imao pet skokova i dve asistencije. Kada timu nije išlo, Bogdanović je nekako Atlanti držao “glavu iznad vode).

U prvom poluvremenu je indisponiran bio Tre Jang. Postigao je samo šest poena (prva četvrtina), pa je Bogdan bio “plan B”. Sve se promenilo u drugom poluvremenu. Dodao je Jang još 32 poena, bio nezadrživ, Atlanta je preokrenula rezultat i stigla do pobede u meču u kojem nije bila favorit. Izgleda da Jangu leži Klivlend, pošto je u poslednja četiri meča protiv ove ekipe u prodeku beležio 32.5 poena i devet asistencija.

Tre Jang je bio nezadrživ u drugom poluvremenu (Foto: Beta/AP)

Kavsima nije pomogao ni povratak Džereta Alena. Ol-star centar postigao je 11 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Klivlend je tokom njegovog izostanka (polomio srednji prst) imao učinak 7:12.

U plej-of se plasirao i Nju Orleans, koji je slavio u Los Anđelesu protiv Klipersa – 105:101 (30:22, 26:24, 18:38, 31:17). U plej-ofu igraju s najboljim timom Zapada, Feniksom (ponedeljak 03:00).

Posle fantastične treće četvrtine u kojoj su preokrenuli i imali 10 poena prednosti, mislilo se da će domaćin da se plasira u plej-of. Međutim, Pelikansi su ponovo zaigrali odlično i posle tri godine posta uspeli da se nađu u doigravanju.

Sjajan  je bio Brendon Ingram s 30 poena (po šest skokova i asistencija), a veliku pomoć imao je u Si Džej Mekalumu (19 poena). U redovima Klipersa najbolji su bili Markus Moris i Redži Džekson sa po 27 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

PREDVEČERJE DERBIJA Pred Stankovićem dva putića, ispred Stanojevića samo jedan

MATIĆ: Gotovo je, odlazim!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.