Budimo u kontaktu

NBA LIGA

Brejk Bostona, Kari s osam vezanih poena iz slobodnih bacanja doneo pobedu Voriorsima

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Junak pobede Voriorsa Stef Kari (Foto: Beta/AP)

Šampion je neprijatno iznenadio… Boston je stigao do brejka u Milvokiju – 116:108 (18:25, 29:23, 26:32, 43:28). Baksi nisu mogli da se odupru iako su imali raspoloženog Janisa Adetokumba (34 poena, 18 skokova, pet asistencija). Međutim, niko osim Janisa nije se posebno istakao.


ENGLESKA: Kvota naše kladionice na igru gol gol (GG) u meču Aston Vila – Čiverpul (21:00) je 1.78.


Seltiksi su izjednačili u seriji na 2:2, a do trijumfa su ih predvodili Al Horford i Džejson Tejtum koji su postigli po 30 poena. Zanimljivo, u listu strelaca Bostona upisala su se još samo četiri igrača (Braun i Smart po 18, Vajt 11 i Vilijams devet poena), ali i to je bilo dovoljno za pobedu.

Iako ima 35 godina, to ne predstavlja problem za Horforda. Ovo mu je, uostalom, bio rekord karijere u plej-ofu po broju postignutih poena. Najbolji potez zabeležio je u poslednjoj četvrtini. Primio je loptu blizu aut linije, posle finte šuta prošao je pored Adetokumba i snažno zakucao. Tom prilikom je Janis napravio faul, završio na podu, a Horford je stiskao pesnice…

Obično se bavim svojim poslom. Ovo je bila emotivna utakmica – poručio je Al Horford.

Serija se seli u Boton. Novi meč je zakazan za 12. maj (01:00).

Drama u San Francisku pripala je Golden Stejtu. Voriorsi su savladali Memfis sa 101:98 (20:24, 18:17, 24:28, 39:29) i poveli s 3:1 u seriji. Sledeći duel igra se u Memfisu, 12. maja (03:30).

Domaći su u jednom trenutku gubili s 12 poena razlike, ali odličnom partijom u četvrtoj četvrtini uspeli su da dođu na korak do plasmana u finale Zapadne konferencije. Junak pobede bio je Stef Kari. Ne toliko zbog toga što je postigao 32 poena (imao je još osam asistencija i pet skokova), već zbog činjenice da je zabeležio svih osam poena sa inije slobodnih bacanja u poslednjih 45 sekundi!

PROČITAJTE JOŠ:

SKANDAL U KRAGUJEVCU KOJI NIJE VIĐEN U PRENOSU Navijač preskočio ogradu i udario sudiju (VIDEO)

Klop: Samo polovina Liverpula želi da osvojimo Premijer ligu

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.