Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

Brutalna partija Luke Dončića za pobedu prvaka Evrope nad olimpijskim vicešampionom (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Beta/AP

Srećnici u Kelnu imali su priliku da vide nestvarnu, brutalnu partiju Luke Dončića. Postigao je više od polovine poena svog tima za pobedu i prvo mesto u grupi: Slovenija – Francuska 88:82 (20:19, 24:21, 20:24, 24:18)!

Naša kladionica nudi kvotu 1.85 da će na meču Hrvatska – Ukrajina biti ubačeno manje od 162 poena.

Momak kome je otac iz Kraljeva je meč završio sa 47 poena. Za dva poena je šutirao 9-12,, za tri 6-11, a osim toga imao po sedam skokova i asistencija za indeks korisnosti 47!

Francuska je mnogo bilje otvorila utakmicu. Povela je 14:3, ali je tada motore na mlazni pogon uključio Luka Dončić. Čak i okrvavljen, posle udarca laktom Poarjea pogađao je apsolutno sve, čak i trojku iz nemoguće pozicije, potpuno van ravnoteže.

Na poluvremenu je od 44 poena Slovenije on ubacio 27!

Na tom talasu je nastavio i posle velikog odmora. Igrao se sa Francuzima, njegovom zaslugom su Slovenci otišli na plus 10. Rival je odgovorio serijom 9:0, a za pobedu su se pobrinuli najpre Vlatko Čančar vrlo bitnim košem, a uz njega Goran Dragić, ukradenom loptom i lakim poenima iz kontre. Tačku je stavio njegov brat Zoran, ali je utakmicu bez ikakve sumnje obeležio Luka Dončić.

Pored Dončića, jedini dvocifreni bio je Goran Dragić sa 14 poena. Vlatko Čančar, nekada igrač Mege je ubacio šest, uključujući one kojima je prelomio meč. U timu Francuske odskočio je Rudi Gober sa 19 poena i osam uhvaćenih lopti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.