Budimo u kontaktu

NEMAČKA

BUNDESLIGA Pukla “petarda” u Kelnu, Simons vodio Lajpcig do ubedljivog trijumfa

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Ćavi Simons (foto: Beta/AP)

Treća uzastopna pobeda za Lajpcig u Bundesligi. “Bikovi” su večeras bili ubedljivi na gostovanju Kelnu sa 5:1 (1:1) u okviru 26. kola nemačkog prvenstva.


NBA LIGA: San Antonio – Denver (01.30), kvota na pobedu gosta u kladionici Maxbet iznosi 1.23


Gosti su dobro otvorili utakmicu i poveli su već u 15. minutu kada je Ćavi Simons iskoristio asistenciju Benjamina Šeška. Ipak, samo tri minuta kasnije usledilo je izjednačenje. Erik Martel je proigrao Sargisa Adamjana, koji se dobro snašao i pogodio za 1:1, rezultat koji je bio aktivan do sredine drugog poluvremena.

Delovalo je da Lajpcigu predstoji ozbiljna borba za tri boda, ali se na kraju ispostavilo da je Keln bio lak plen. Igrao se 63. minut kada je Lui Openda pogodio za 2:1, a Simons se upisao i na listu asistenata. U 67. minutu je Openda postigao svoj drugi gol na meču, a četvrti gol Lajpciga bio je delo Hajdare u 70. minutu.

Konačan rezultat postavio je Jusuf Polsen u 82. minutu posle proigravanja Bendžamina Henriksa.

BUNDESLIGA – 26. kolo

Petak

Keln – Lajpcig 1:5 (1:1)
(Adamjan 18 – Simons 15, Openda 63, 67, Hajdara 70, Polsen 82)

Subota

15.30 Hajdenhajm – Menhengladbah
15.30 Union Berlin – Verder
15.30 Majnc – Bohum
15.30 Darmštad – Bajern
15.30 Volfzburg – Augzburg
18.30 Hofenhajm – Štutgart

Nedelja

15.30 Frajburg – Leverkuzen
17.30 Dortmund – Frankfurt

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.