Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Čelnici Crvene zvezde posetili grob nekadašnjeg fudbalera crveno-belih

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda se za novu sezonu priprema u Sloveniji, a danas u jutarnjim časovima je klupska delegacija predvođena generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem posetila grob Marka Elsnera i odala počast nekadašnjem defanzivcu crveno-belih.


Argentina: Na meču Patronato – Independijente, naša kladionica nudi kvotu 1.98 za igru ug 2-3.


U Ljubljani ih je dočekala njegova supruga, sin Rok, kao i unuci, a susret je bio veoma emotivan. Elsner je crveno-beli dres nosio u periodu od 1983. do 1987. godine gde se etablirao kao jedan od najboljih defanzivaca, ne samo našeg kluba, već i tog vremena. U Zvezdi je odigrao 128 utakmica i postigao tri gola, a nakon duge borbe sa teškom bolešću preminuo je 18. maja 2020. godine.

 

Sportski direktor Mitar Mrkela je svojevremeno bio Elsnerov saigrač i u veoma emotivnom obraćanju prisetio se tih dana…

 

– Marko je veliko ime Crvene zvezde. Fudbaler sa kojim sam igrao četiri godine u našem klubu i reprezentaciji. Želeli smo da dođemo na sahranu, ali nažalost nismo uspeli zbog problema sa koronom. Rekli smo da ćemo prvi put kada se ukaže prilika doći na njegov grob i danas smo tu. Drago mi je da vidim njegovog sina, unuke i suprugu. Rok je bio tada mali, rođen  je 1986. godine, u periodu kada je Marko bio u Beogradu. Sećam se kako je Markova supruga šetala Luku i Roka na Zvezdinom stadionu. Evocirali smo uspomene i to su lepa sećanja, a čujem da su to njima najlepši dani u životu – rekao je Mrkela.

 

Marko je iza sebe ostavio dva naslednika – Luku i Roka čije su fudbalske karijere takođe bile za ponos.

 

Hteo bih da se zahvalim Crvenoj zvezdi na dolasku. To veoma znači meni i mojoj porodici, kao i ljudima koji misle na njega i koji nisu mogli da budu tu. Iz srca se zahvaljujem što ste došli. Kakav je bio čovek najbolje se videlo kada dođem kući uveče i kada me zagrli rekao je Rok Elsner.

 

Delegacija Crvene zvezde je položila venac na grob Marka Elsnera.

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.