Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

ČOVEK ZVANI HET-TRIK Saigrač Zvezdinog veziste ispisao istoriju

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Slavljenički salto Obamejanga u Valensiji (Foto: Beta/AP)

Nema sezone, a da ne svedočimo do sada nezabeleženom dostignuću u svetu fudbala. Ni ova nije izuzetak. Od ove zime napadač Barselone Pjer-Emerik Obamejang, prošlog vikenda je u pobedu nad Valensijom na Mestalji (4:1), ispisao novu stranicu istorije.


Na meču Atletiko Madrid – Mančester junajted, naša kladionica nudi kvotu 2.30 za igru ug 3+.


Reprezentativac Gabona i u državnom timu saigrač veziste Crvene zvezde Gelora Kange, postigao je na tom meču het-trik. Na taj način, postao je prvi igrač u 21. veku koji je postizao po tri gola na utakmici u četiri od pet najjačih liga Evrope!

Prvi je zabeležio u rodnoj Francuskoj, u pobedi Sent Etjena nad Lorijenom (4:2), još 2012. S golgeterskim navikama je nastavio u Nemačkoj, gde je kao igrač Dortmunda ostvario čak četiri het-trika. Zapamtili su ga Augsburg, i to dva puta (4:0 i 5:1), Hamburger (5:2) i Borusija Menhengladbah (6:1).

Posle selidbe u Arsenal, takav podvig je ostvario samo jednom, pre tačno godinu dana u pobedi nad Lidsom (4:2).

Dakle, 32-godišnjem napadaču ostaje još samo Italija. Međutim, i u toj zemlji je ostvario het-trik. Doduše, ne u Seriji A već u Primaveri, ligi mladih timova, jer je 2006, kao 17-godišnjak s tri gola “počastio” vršnjake iz Udinezea.

PROČITAJTE JOŠ:

VEČITE MUKA SPOJILA Nedeljni derbi gledaće se i u Lionu!

BARAŽ SVE BLIŽI Raspucane Srpkinje brojale do pet Turkinjama u Izmiru!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.