Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Čović o potencijalnom plasmanu na F4: Ako bi se to dogodilo, bili bismo nepobedivi!

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Nebojša Čović (Foto: Starsport)

Plasman u top 8 fazu Evrolige više nije san. Crveno-beli će ukoliko na pravi način finiširaju ligaški deo, sa uspehom da zauzmu svoje mesto među osam najboljih timova u Evropi.


EVROLIGA: Od 21 igraju Barselona – Crvena zvezda, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.20. 


Prvi čovek Crvene zvezde, Nebojša Čović, govorio je u emisiji “Fokus” o aktuelnim dešavanjima u klubu, potencijalnom plasmanu na fajnal-for, kao i novoj upravi.

Pre svega istakao je kako žali zbog eliminacije crveno-belih od Rendžersa:

– Žao mi je što fudbaleri nisu prošli, nisu imali sreće, bili su i u Glazgovu dobri, i sinoć. Bilo je tri ofsajda u Glazgovu, promašen penal… Bilo je teško to stizati ovde. Prošao je slabiji tim, ali to se dešava u sportu – rekao je Čović, a zatim se osvrnuo na košarkaške teme:

– Mi smo imali seriju od pet utakmica gde smo izgubili jednu. Imali smo situaciju da su nam bitnije utakmice Evrolige nego domaće zbog Top 8. Bili bismo na istom mestu i da su Rusi ostali, trebalo bi nam dve pobede, ali raspored je pakleno težak. Ajde da vidimo šta će da se desi, probaćemo da damo maksimum i da napravimo što bolji rezultat. Teško je kad imate pet ili šest miliona, teško može to da nadjača 40 miliona evra. Bili smo blizu u Beogradu, ali u gostima je to još veća razlika. Mi imamo sjajne rezultate sa novcem koji imamo, zahvalni smo državi na pomoći, nemamo veze sa nekim egzotičnim preduzećima. Cilj je da osvojimo ABA ligu i domaću ligu – rekao je predsednik crveno-belih, pa dodao kako ne očekuje ruske klubove u Evroligi sledeće sezone:

– Ja mislim da ruski timovi neće biti u Evroligi sledeće godine. Kad se sve završi, ne znamo dokle će trajati sankcije.

Osvrnuo se zatim na potencijalni plasman tima sa Malog Kalemegdana na završni turnir Evrolige:

– Ja mogu da zamislim kakav bi ambijent bio, ali siguran sam da bi nas taj ambijent, ako bi se to dogodilo, tako nosio da bismo bili nepobedivi. Ali treba da budemo na zemlji, da uradimo koliko možemo. Već u ponedeljak posle Barselone igramo sa Cibonom. To je još jedan otežavajući faktor klubova koji igraju ABA ligu, dok recimo Real, Barsa, imaju garantovano mesto u Evroligi. Ne znam kako stoje i kako će biti, biće tu raznoraznog “veslanja” i manipulacija. Kada krene “veslanje”, mi smo ovde najveći umetnici. Ima po nešto što se raducka, ali ništa još konkretno.

O žalbama navijača kako Zvezdi nedostaje centar, kaže:

– To kada oni dođu u upravu neka prave. Ja znam da živim u sredini gde nikada neće biti zadovoljni, mi 2012. skoro nismo ni postojali, za 10 godina smo osvojili 18 trofeja, a sve ukupno do tada u celoj istoriji 24 trofeja. I da imate rezultat ili ne, dosta filozofiranja, jeste nešto napravili ili ne. Bila je priča oko Holinsa, šta će nam on, svi su selektori, jel bila priča oko Markovića? Bože zdravlja, da ne radimo ovo.

Ne krije kako je velika želja svih u klubu da Dejan Radonjić ostane na čelu stručnog štaba i naredne sezone:

– Sledeća sezona, prvo treba da ostane stručni štab i Dejan Radonjić. Takođe treba da vidimo da li će ostati ova Zvezdina uprava, pošto je prošlo već 11 godina, između sebe treba da vidimo, vidite i da ima kandidata, ljudi sve znaju. Pod tri, treneri i stručni štab treba da naprave skauting i selekciju. Zašto sam pomenuo upravu, pričamo o EL, mislim da treba da krenemo u ambiciju, Bajern i Asvel prave novu halu, dajte pomozite nam da i mi krenemo da pravimo halu, ili da imamo mi svoju halu, neku od ovih postojećih. Pa da budžet imamo izvestan u junu i avgustu od 80 odsto, svih 11 sezona samo počeli sa budžetom koji je bio 30 odsto siguran, a to utiče na nervni sistem i zdravlje. Razgovarali smo, onako, između redova, ali toliko nam je naporna sezona da ne stižemo o tome da pričamo, a i Dejan je takav profil čoveka da je posvećen radu, ako uđete sa nekim idejama, destabilizovaćemo ga. On mora sada da priča o Barseloni. Dao sam vam mini plan i šta je pod jedan, dva i tri. Ne možete u Evroligi biti po principu improvizacije, a ja sa 50 godina iskustva u košarci sam poslednji čovek koji bi to tako hteo da nastavi. Sve drugo sam osvojio – zaključio je Čović.

PROČITAJTE JOŠ:

Terzić: Podižemo granicu, obećavam navijačima mnogo radosti

Obradović pred Igokeu: Još pamtim tešku utakmicu u Laktašima

 

 

4 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.