Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Čović posle Barselone: Nikad se nismo “palili” na Top 8! Ko može bolje… (VIDEO)

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Nebojša Čović (Foto: Starsport)

Možda je Crvena zvezda propustila poslednju šansu da sačuva nadu da može do plej-ofa porazom u finišu u Barseloni. Na prvi pogled, trenutno je predaleko od Top 8, mada je ostalo još pet kola do kraja regularnog dela Evrolige.


BUNDESLIGA Augzburg u subotu (15.30) dočekuje Šalke, a u MaxBetu kvota na igru GG je 1.78.


Predsednik kluba s Malog Kalemegdana Nebojša Čović gostovao je na Jutarnjem programu RTS  u pregledu štampe i porčuio sledeće:

Mi snosimo najveću odgovornost. Veliki broj utakmica smo izgubili na neobičan način. Košmarna sezone, ali se mi još držimo u okvirima ciljeva koje smo zacrtali. Osvojili smo jedan, pred nama su još dva trofeja. Nikad se nismo “palili” na fajnal-ejt. Laici u formi ološa pozicionirani u košarci nam pripisuju rekreativna takmičenja i da Zvezda ima ne znam koliko para. Sve što je probano na nama ove godine smo dobro izdržali.

Prema izjavi, Čović se više ne nada:

Okrećemo se ka pet utakmica Evrolige, probaćemo da odigramo maksimalno dobro i rasterećemo i okrećemo se i ABA ligi i domaćoj ligi.

PRED POČETAK SEZONE: ZAŠTO NE I VIŠE OD FAJNAL EJT

Imao je i poruku na kraju:

Ko može bolje, vrata su mu otvorena. Evo za nekih 12 godina osvojili smo samo 22 trofeja u tom rekreativnom bavljenju košarkom.

Pred početak sezone, međutim, Čović je pominjao Top 8:

Napravili smo sasvim pristojnu ekipu za izazove koje nas čekaju u regionalnoj ligi, Kupu i domaem takmičenju. Crvena zvezda poštuje i domaće takmičenje, igra ga, nije istupila iz njega kao neki. Imamo novi stručni štab, nove ljude, mislim da ćemo da napravimo dobar rezultat. Ono što se očekuje od Crvene zvezde je da uvek bude u vrhu. Probaćemo da odbranimo trofeje u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i domaćoj ligi, a u Evroligi napravimo iskorak, ako je to moguće, za fajnal ejt, zašto da ne i više.

Crveno-beli do kraja Evrolige imaju pet mečeva, od toga četiri kod kuće:

23. mart BASKONIJA

29. mart VALENSIJA

31. mart Asvel

6. april OLIMPIJAKOS

13. april FENERBAHČE

PROČITAJTE JOŠ:

Radnikov junak Ranđelović objašnjava kako je prvi u Srbiji nadmudrio Natha (VIDEO)

LOŠE VESTI Đokoviću zvanično zabranjeno da igra! Oglasio se direktor turnira koji je Novak osvojio šest puta

10 Komentara

10 Comments

  1. Coki vas Ćoki

    18.03.2023. at 09:50

    Naravni da se ne sekiras sto si
    1.potrošio 100.000.000 evra državnih para za 10 godina
    2.sa UPPRom zakinuo poverioce KkCZ za 18.000.000 evra
    3.finansirao i KK FMP delom od državnih para.
    Rezultati smešni i tužni.

  2. Šone

    18.03.2023. at 09:53

    Ja ovo pričam već godinama, Njega ne zanima nikakav uspeh u EL, bitno je samo učestvovati. Veliki san protivnik ovakve EL, gde se zna većina klubova unapred, a ono malo mesta se kupi. Ali ovakvo razmišljanje Čovića je odvratno. Imali su dva fajnal fora u BG, nijednom se nije makar potrudio da proba da učestvuje na njemu. A mislim da će brzo i da odleprša iz Zvezde.

    • Ja sam ja

      18.03.2023. at 10:47

      Ne razmislja on tako nego mu je krivo sto Partizan ima jako velike sanse da igra top 8 u prvoj sezoni EL posle 10 godina, dok je on sa zvezdom igrao jednom u tih 10 godina, pa sad baca klinacke fore “mi se ne palimo na to”. Ne zeli da prizna da je bacio pare sve ove godine za neuspeh u Evroligi

  3. Mhm

    18.03.2023. at 10:47

    Aj ti lagano kupi prnje pa u fmpu nemoj da se ložiš.,.

  4. Neko to odozgore vidi sve.

    18.03.2023. at 10:56

    Daće bog da vam ovakva sezona bude svaka u budućnosti….zaslužio si.

  5. Kolja

    18.03.2023. at 11:02

    Sta znači top 8 uopšte?Ako nemaš nikakve šanse za trofej,ni za milion godina,potpuno je svejedno koji si.To pokazuje Alba,Bajern,Valensija,Monako,Žalgiris,Baskonija itd…Šta reći za Pao?Koliko oni ulažu!Pa Makabi…I sve se svede na isto što rade Zvezda i Partizan.Koliko je to godina i stotina miliona.Partizan se plasirao u top 8.I ispašće odmah,i šta tu opravdava ulaganje od 10 miliona ove sezone i isto toliko prošle?Ova prepucavanja su suluda,i jedni i drugi trose nase milione za nase zadovoljstvo.Neki nas klub ce biti prvak Evrope ponovo,isto kad i u fudbalu.Nikad.Kad bi Vučić odustao od finansiranja oba kluba,za 2 godine bi bili isto gde su Cibona,Jugoplastika,ili ne daj Bože,Bosna.Zato je cela ova priča jedno obično proseravanje budala,koji šire mržnju.

    • Nole

      18.03.2023. at 11:31

      Što onda potrošio onoliko miliona na argentince.

  6. Djole

    18.03.2023. at 13:04

    Realno Covicu tvoje vreme je poroslo, vec 2 godine gresis s igracima, trenerima. Pusti neke druge da nesto pokusaju.

  7. Predrag

    18.03.2023. at 13:16

    Sta ce biti sa pojacanjima za sledecu sezonu u EL i dali ce obaviti razgovore oko ostanka glavnih igraca poput Nedovica Campaca Vildoze Dobrica i Petruseva.Isto tako dati otkaze Holandu Radiljici i kupiti kvalitetnog centra i cetvorku molim za odgovor i voleo bih ako je ikako moguce razgovarati sa gospodinom Covicem unapred zahvalan zvezda je zivot ostalo su sitnice

  8. Мирослав

    19.03.2023. at 09:51

    Crvena Zvezda treba da ima cilj osvajanje Evrolige a ne neko učestvovanje u top 8.To treba da bude cilj.Realno ove godine je to bio neuspeh i puno grešaka je učinjeno.Iz grešaka treba izvlačiti pouke i ne ponavljati više iste greške.Normalno cilj je i osvajanje ABA lige i Srpske Lige.Čovič treba da i dalje vodi Zvezdu samo treba da jasno kaže da nam je cilj da budemo evropski prvaci,

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.