Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

TURCI TVRDE Počeli pregovori, Ndiaje bi mogao nazad u Tursku, Zvezda ne bi zaradila, ali bi…

Darko Noveski

Objavljeno

,

Šerif Ndiaje na izlaznim vratima "Marakane" (Foto: Starsport)

Šerif Ndiaje i Crvena zvezda su trenutno kao u pesmi legendarnog Tome Zdravkovića – “Ti i ja dva smo sveta različita”. Bar tako tvrdi dobro upućeni turski insajder Jabiz Sabunčoglu.


SERIJA A Fjorentina od 18.30 dočekuje Torino, a kvota na “keca” u kladionici MaxBet je 2.25.


Senegalac je u septembru došao u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje plaćeno 4.000.000 evra turskoj Adani. Ruku na srce, isplata je trebalo da ide na rate, pa je uprava crveno-belih do sada poslala samo jednu ratu. Šerif Ndiaje je za to isporučio svega tri gola, jedan protiv Jang Bojsa u Ligi šampiona, jedan protiv Trajala u Kupu Srbije i jedan u večitom derbiju protiv Partizana. Sada se spekuliše o tome da bi Šerif Ndiaje tokom januara mogao nazad u Tursku.

Naime, snažni napadač ne može da pređe u neki treći klub sem ako ne ode na Daleki istok u Kinu, Japan ili Koreju. To su FIFA pravila po kojima jedan igrač ne može da igra za više od dva kluba u jednoj sezoni. Međutim, može da se vrati u klub iz kog je došao u ovaj drugi.

U ADANI TRESAO MREŽE

Kako javlja turski insajder Jabiz Sabunčoglu, Crvena zvezda i Adana pregovaraju o tome da se Šerif Ndiaje vrati u Tursku. Tamo je Senegalac imao sjajn početak sezone i postigao je pet golova. Adani je potreban napadač zbog učestalih povreda kontroverznog Marija Balotelija. Sa druge strane šampion Srbije želi na proleće da forsira mladog Jovana Mijatovića, a govori se i o povratku Milana Pavkova. Takođe, tu je Piter Olajinka kog Vladan Milojević više vide kao “devetku” nego levo krilo.

Šta povratak Šerifa Ndiaja u Adanu znači finansijski za Crvenu zvezdu? Zarade naravno nema, ali Crvena zvezda ne bi morala da plaća dalje rate jednog od rekordno skupih transfera za uslove u Srbiji. Kao moguća zamena se pominje Milan Pavkov koji ne igra u Al Fejhi i na izlznim je vratima Saudijske Arabije. Da ga Crvena zvezda ima u planu već je pisao MaxBet Sport.

ZVEZDAN TERZIĆ REKAO DA NE IDE NIGDE

Pre samo sedam dana generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić je rekao da Šerif Ndiaje ostaje na “Marakani”. Kažu da je Senegalac jedan od najvećih profesionalaca koji je u poslednje vreme bio na stadionu “Rajko Mitić”:

Zvezdaška javnost je surova. Svedoci smo mnogih igrača u prošlosti koji se nisu snašli, a posle su pokazali kvalitet. Kod nas očekuju da odmah posle deset dana bude Mesi. Šerif Ndiaje je izgubio samopouzdanje, doveden je kao želja Bahara. Vreme će pokazati da li je trener pogrešio. Mnogo stvari utiče da li će se igrač snaći, sistem igre, saigrači. Ndiaje ima ugovor, ostaje sigurno, ne može u januaru da promeni klub zbog UEFA pravila. Dolazi novi trener, videćemo kakav će imati tretman – rekao je na kofenreciji za novinare Zvezdan Terzić.

Videćemo šta donosi noć, a šta dan. Nož i pogača su u rukama turske Adane. Od njih zavisi budućnost Šerifa Ndiajea na “Marakani”.

3 Komentara

3 Comments

  1. KARULEE

    29.12.2023. at 11:29

    PA OK SVI ZNAMO TERZU JBG,KAD ZINE SLAŽE. A ŠERIF JESTE VELIKI PROFESIONALAC. KAŽE SEKRETAR ZVEZDE G. PANAJOTOVIĆ, POSLE TRENINGA PRE DESET DANA JE SAM UNEO 15 TONA KAMENOG UGLJA MARKE KREEKA,NIJE TREPNUO. PRAVIO PAUZU POO SATA STUKAOO KILO BUREKA I PIVO I UDRI 15 TONA JBT,NIJE ŠALA! POSLE UNOSIO I TERZI I MRKELI KUĆI PO 5 TONA

  2. 058

    29.12.2023. at 12:47

    Mora da ide kao i svi koim se duguje više od 2 plate jer takav je novi zakon FSS ako ih ne prodaju odoše džaba.

    • loskke

      30.12.2023. at 13:34

      za partizan u tom slucaju ni petlici ne bi ostali

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.