Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Zvezda u Berlinu juri Top 8… Ključna je jedna stvar

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Tamir Blat i Ognjen Dobrić (Foto: Starsport)

Može li Crvena zvezda u Top 8? Sve se rešava u poslednja tri kola. Zvezda je blizu i to je ono što su na Malom Kalemegdanu priželjkivali. Čak i ako se ne ode u plej-of ostaje činjenica da je bila konkurentna.


EVROLIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Makabija protiv Reala je 2.35. Meč u Izraelu počinje u 20:05.


Prva meč lopta za ekipu trenera Dejana Radonjića je u petak, u Berlinu, protiv Albe (20:00). Domaćin nema tih briga, za njega je neuhvatljiv plej-of, ali Crvena zvezda mu je jedan od omiljenih protivnika…

TRADICIJA NIJE SAVEZNIK

Tradicija je protiv Beograđana. Samo u prvom meču, odigranom 2015. godine, Crvena zvezda je pobedila nemački tim (86:69), a od tada je Alba zaređala šest pobeda. Nijednom klub iz Berlina nije slavio s manje od pet poena razlike, a najubedljiviju pobedu ostvario je u ovoj sezoni, 22. oktobra, kada je u hali “Aleksandar Nikolić” održao čas – 78:63. Prosto, Zvezdi ne odgovara Alba. Lakše izlazi na kraj s ekipama koji su i izraziti favoriti na papiru, nego s klubom iz Berlina.

Nema Alba “vruć” domaći teren, više je to pozorišna atmosfera”, ali u ovoj sutuaciji, kada igra bez dva najbolja defanzivca Ostina Holinsa i Branka Lazića, nedostajaće Zvezdi huk “delija”. Sigurno da Radonjić treba da “zakrpi” tu rupu u odbrani i verovatno će sada veću minutažu da imaju Stefan Marković i Stefan Lazarević. Zbog tih defanzivnih zadataka.

MNOGO ZAVISI OD DAVIDOVCA

Duel Sikme i Davidovca na prošlom meču u Beogradu (Foto: Starsport)

Statistički gledano, najveća razlika ove dve ekipe je u šutu za tri poena. Alba šutira 36.3, a Crvena zvezda 32 odsto. U tim se vratio Maodo Lo, koji je u Beogradu pogodio tri trojke iz četiri pokušaja. Međutim, već dugo Beograđani ne mogu da reše jedan problem pod imenom “Luk Sikma”. Ovaj krilni igrač Zvezdi tradicioalno zadaje najveće probleme. Pokazao je u ovoj sezoni Dejan Davidovac da može da čuva i centre, ali Sikma mu ne leži. Nije ovaj Amerikanac bio vesnik pobede u prvom delu sezone, nije ni u nekoj posebnoj formi u poslednje vreme, ali je vrlo nezgodan i u reketu i iza linije za tri poena i dobar je “kradljivac” lopte. Ako ovog puta Dejan Davidovac uspe da zaustavi Sikmu, Crvena zvezda će da bude korak bliža uspehu u Berlinu.

Ima zadatak Radonjić i da reši beka Tamira Blata, krilo Oskara da Silvu, dok u odbrani neprelazno deluje gorostasni centar iz Čada Krist Kumađe (223cm). Mnogo je muka pred crveno-belima, ali i jedan cilj – pobeda u Berlinu. Iako je Crvena zvezda oslabjena, to nije nemoguće.

PROČITAJTE JOŠ:

NESTALI “VELIKANI” – Beograd: Srbija pati zbog “romantike”, izbrisani šampion Jugoslavije i klub koji je Zvezdi “ukrao” jedan trofej (FOTO)

Kid otkrio zašto Bobi ne igra: Spreman je, mogu da računam na njega, ali…

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.