Budimo u kontaktu

ABA LIGA

BONUS ZA KRAJ GODINE Zvezda ostavila Igokeu na ispod 50 poena… Ima plejmejkera za budućnost (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Nikola Topić (Foto: Starsport)

Apsloutno se ništa drugo nije ni očekivalo. Crvena zvezda je vrlo lako završila njenu poslednju utakmicu u 2023, a dobila je, čini se, mnogo više od unaopred upisana tri boda. Crveno-beli su rutinski, na momente i atraktivnom igrom pregazili Igokeu – 80:48 (31:13, 16:16, 17:15, 16:4).


Naša kladionica nudi kvotu 1.87 da će u prvom poluvremenu meča Golden Stejt – Dalas biti ubačeno više od 122 poena.


Imala je Zvezda od letos biser u sopstvenim redovima. Tada nije umela da ga prepozna, ali je grešku ispravila poslednjih dana godine.

Klub je vratio Nikolu Topića sa pozajmice Megi, a momak od 18 godina je odmah pokazao šta ume i koliko može. Trener Janis Sferopulos ga je uvrstio u startnu petorku i tek što je počeo meč sa Igokeom, pokazao je deo talenta. Lako je prošao spoljnu liniju rivala i postigao prve poene u njegovom drugom seniorskom mandatu u crveno-belom.

PRVO POLUVREME I PRVI POENI GILESPIJA

Inače, bila je to dominantna partija vicešampiona regiona. Do kraja prvog perioda, Zvezda je ubacila 31 poen uz samo 13 primljenih. Mahom su to bili laki koševi, jer se nije insistiralo na šutu za tri (3-9 u tom delu meča). Pred kraj četvrtine, prve poene u Zvezdinom dresu upisao je i Fredi Gilespi, i to posle ofanzivnog skoka.

Tajm aut Janisa Sferopulosa (Foto: Starsport)

Veliki pad početkom drugog perioda, uz greške Marka Simonovića, kome je hitno potrebna inekcija samopouzdanja, uticao je na podatak da Crvena zvezda ostane bez poena puna tri minuta košarke. Taj post prekinuo je Jago dos Santos, trojkom za 34:20. Kasnije je sve vraćeno na mesto.

Jago dos Santos (Foto: Starsport)

Topić je poluvreme završio sa osam poena, uz dva skoka i tri asistencije. Prate ga Dejan Davidovac sa sedam, Nemanja Nedović i Jago dos Santos sa po šest poena. Majk Tobi je ubacio četiri poena, ali uz šest skokova. U timu iz Laktaša prednjačio je Karmajkl sa 11 poena.

RUTINA U NASTAVKU

Sasvim očekivano, drugi deo utakmice protekao je rutinski. Ne zaboravimo da Crvenu zvezdu čeka dupli nedeljni program u Evroligi. Najpre, drugog dana 2024. gostovanje Fenerbahčeu, a onda, četvrti po redu večiti derbi u evropskom elitnom takmičenju.

Zato je utakmica zadržala svakako takmičarski, ali i poprimila prirodan tok ka neminovnom epilogu. Na maksimalnih plus 22 (59:37), povisio je Dos Santos, posle pogotka i dodatnog slobodnog bacanja. Usledilo je novo opuštanje i serija ekipe Vladimira Jovanovića 7:0. Bio je to signal za Sferopulosa da spreči svaki nagoveštaj problema i da pozove minut odmora.

Završna četvrtina je bila tačka na meč. Trojkama Čedraitisa, Tobija i Davidovca, Zvezda je otišla na plus 29 (75:46), nešto više od šest minuta pre završnog zvuka sirene. Na kraju je gost ostao na ispod 50 poena.

Odavno je bilo jasno da se i jednima i drugima išlo kućama. Ipak je Nova godina.

Jedino što može da zabrine su loši procenti Zvezde u šutu – 16-36 za dva i 13-34 za tri. Moraće na tome da se poradi. Da bi nekako bili ispunjeni ciljevi označeni pred početak sezone.

CRVENA ZVEZDA – IGOKEA 80:48

CRVENA ZVEZDA: Teodosić 8, Hanga 6, Davidovac 10 (9 sk), Lazić – , Simonović 2 (3 sk), Tobi 13 (12 sk), Ilić 5, Nedović 9 (1-7 za tri), Gedraitis 6, Gilespi 4 (5 sk), Topić 8 (5 as), Dos Santos 9 (5 as).

IGOKEA: Kondić -, Bošković 7, Atić 2, Delalić 5, Stanković -, Jošilo 2, Nakić 12, Milosavljević 9, Karmajkl 11 (9 sk), Jeremić -, Milovanović -.

ABA LIGA – 14. kolo

Četvrtak

Cibona – Zadar 97:101 – produžetak

Petak

Krka – FMP 87:89 – produžetak

Studentski centar – Split 91:92

Subota

Zadar – Budućnost 57:67

Mornar – Partizan 76:98

Crvena zvezda – Igokea 80:48

Nedelja

12.00 Mega – Cedevita Olimpija

Standings provided by Sofascore

 

3 Komentara

3 Comments

  1. 🤮🤮🤮🤮ČOVIĆA UŽAS OD TIMA!!!

    30.12.2023. at 22:05

    BRATE NAŠTA LIČI ZVEZDA JBT🤮🤮🤮🤮 MALA JE REČ GOLO NJESRA. A TEK ONA DALABA NEMANJA NEDOVIĆ, AOOO

  2. Samrok

    30.12.2023. at 23:03

    Slabo je ovo za euroligu.Covke sve srecan oslobodio se Nejprila da ga nebi placao a doveo Topica i ovog Centra i misli da je popunio rupe.A nama fali cela petorka.Ovo sto sad ima Zvezda je druga petorka.

    • Dejan

      31.12.2023. at 07:07

      Velis cela petorka niko nevalja.Bas nijedan igrac veze nema?Strucnjak si veliki mora se priznati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.