Budimo u kontaktu

EVROLIGA

PREKID CRNE SERIJE Zvezda “na krilima” raspucanog Nedovića nadigrala Virtus u Areni! (VIDEO)

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Nemanja Nedović na utakmici protiv Virtusa (foto: Starsport)

Posle šest vezanih poraza, Crvena zvezda je konačno slavila u Evroligi i to na svom terenu. Ekipa sa Malog Kalemegdana je nadigrala Virtus sa 94:79 (21:23, 27:19, 26:23, 20:14) u okviru 31. kola Evrolige.


NBA LIGA: Golden Stejt – Indijana (03.00), kvota na pobedu domaćina u kladionici Maxbet iznosi 1.55


U prvom delu sezone italijanski tim je slavio u Bolonji, što je prouzrokovalo odlazak Duška Ivanovića i dolazak Janisa Sferopulosa. Večeras se Zvezda u Beogradu revanširala za taj poraz, iako je jasno da šansi za plasman u plej-in nema.

VIRTUS BOLJI U PRVOJ, A ZVEZDA U DRUGOJ DEONICI

Početak je bio veoma energičan, obe ekipe su pokazale čime raspolažu, ali je ipak gost izašao kao pobednik prve deonice. Zvezda je imala nekoliko dobrih napada, međutim imala je i problem sa izgubljenim loptama.

U drugoj deonici je ekipa Janisa Sferopulosa igrala mirnije, a posebno važan period dogodio u samoj završnici, kada je za pet sekundi ubacila šest poena.

Najpre je Majk Tobi pogodio trojku iz ćoška, da bi par sekundi kasnije Miloš Teodosić presekao loptu i takođe pogodio sa linije za tri poena, ali uz zvuk sirene.

SERIJA 11:0 U TREĆOJ ČETVRTINI

Posle vođstva od šest poena na pauzi, Virtus je uspeo da se konsoliduje i priđe na poen zaostatka. Baš kada se činilo da Zvezda gubi konce, usledila je serija 11:0.

Crveno-bele je u tom periodu predvodio izuzetno raspoloženi Nemanja Nedović, koji je samo od 20. do 30. minuta uspeo da ubaci čak 16 poena i obezbedi svom timu “+9” pred završnicu. Domaći su odigrali sjajno u završnici i nisu dozvolili protivniku da ugrozi pobedu.

NEDOVIĆ IGRAČ UTAKMICE

Epitet igrača utakmice poneo je pomenuti Nedović. On je za 23 minuta provedenih na terenu ostvario učinak od 25 poena, tri skoka i šest asistencija. Džoel Bolomboj je doprineo sa 13 poena, a Miloš Teodsić sa 11, pri čemu mu je samo jedna asistencija nedostajala za dabl-dabl.

U redovima gostiju najefikasniji je bio Tornike Šengelija sa 25 poena, četiri skoka i pet asistencija, a dvocifreni su bili još i Gabrijel Lundberg i Marko Belineli sa po 14 poena.

Posle ove utakmice Zvezda ostaje na 16. mestu tabele sa 11 pobeda i 20 poraza, dok je Virtus i dalje osmi sa skorom 17-14. U narednom kolu crveno-beli gostuju Real Madridu, ali pre toga pred svojom publikom dočekuju Megu u okviru regionalnog šampionata.

CRVENA ZVEZDA – VIRTUS 94:79 (21:23, 27:19, 26:23, 20:14)

Dvorana: Arena
Sudije: Emin Mogulkodž, Karlos Kortes, Šaulijus Racis

CRVENA ZVEZDA: Nedović 25, Bolomboj 15, Davidovac 11, Teodosić 11, Mitrović 10, Tobi 7, Gedraitis 7, Ilić 5, Hanga 3, Smart, Lazarević

VIRTUS: Šengelija 25, Lundberg 14, Belineli 14, Miki 8, Abas 5, Pajola 5, Lomaš 3, Danston 2, Dobrić 2, Polonara

Standings provided by Sofascore
2 Komentara

2 Comments

  1. indija, pakistan

    22.03.2024. at 21:04

    Prcnuli smo zabare onako fore radi, Teo magiko 🏀

  2. indija, pakistan

    22.03.2024. at 22:21

    Da smo pametni da uzmemo ovog nosatog sengeliju…zna neko zasto bese nije dosao ove god ? Sta je bio problem ?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.