Budimo u kontaktu

EVROLIGA

ZVEZDA BEZ REŠENJA ZA HAUARDA Ivanovićeva Baskonija slavila posle preokreta u Beogradu (VIDEO)

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Čima Moneke (Baskonija) zakucava protiv Crvene zvezde (foto: Starsport)

Fenomenalno prvo, ali užasno drugo poluvreme crveno-belih. Izabranici Janisa Sferopulosa nisu uspeli da naplate dobru igru iz prvog dela meča, te je Baskonija u nastavku posle preokreta slavila na krilima fantastičnog Markusa Hauarda 91:90 (20:30, 23:22, 26:10, 22:28).


NBA LIGA: Juta – Oklahoma (03.00), kvota na pobedu gosta u kladionici Maxbet iznosi 1.70


Delovalo je da bi ekipa sa Malog Kalemegdana mogla da zabeleži drugi vezani trijumf u Evroligi, ali je tim Duška Ivanovića odigrao neverovatno drugo poluvreme i na kraju izašao kao pobednik.

Ono što je bilo primetno i treba da se napomene jeste činjenica da je Zvezda bila znatno oslabljena neigranjem Nemanje Nedovića, Miloša Teodosića i Nikole Topića. Utakmicu je prelomio sjajni Markus Hauard, koji je bio veoma slabo zapažen u prvom delu, ali je u trećoj četvrtini ubacio čak 17 poena i beogradski tim jednostavno nije imao rešenja za njega.

POLUVREME IZ SNOVA ZA ZVEZDU

Domaći su na fenomenalan način otvorili utakmicu, pogotovo napadački budući da su u prvoj deonici postigli čak 30 poena. Sve je išlo od ruke crveno-belima, bilo je trojki, lepih akcija i atraktivnih poteza. Takođe, prve minute i poene u Evroligi zabeležio je Džavonte Smart, najnovije Zvezdino pojačanje.

U drugom delu je Baskonija bila bolja za pola koša, te je na poluvremenu razlika bila devet poena u korist Zvezde. Najefikasniji u prvom delu utakmice bio je Jago dos Santos sa 10 poena, a pratili su ga upravo Smart sa devet i Džoel Bolomboj sa osam postignutih poena. Delovalo je da bi crveno-beli mogli do nove pobede, ali…

KOŠMARAN START DRUGOG DELA

Sve ono što je Zvezda imala u prvom poluvremenu, nedostajalo joj je u drugom. Napadi su bili vrlo negledljivi, igralo se bez ideje, pa je tako u trećoj četvrtini Sferopulosov tim ubacio svega deset poena. Ipak, to nije bio najveći problema za domaćina.

Duško Ivanović očigledno veoma dobro poznaje svoju nekadašnju ekipu, te je smatrao da bi mogao da profitira od toga da Hauarda ne koristi toliko u prvom poluvremenu, da bi eksplodirao u drugom. Upravo to se i desilo, neverovatni Hauard je samo u trećoj četvrtini upisao čak 17 poena, te je tim iz Baskije u završnu deonicu ušao sa sedam poena prednosti.

ZVEZDA NIJE ISKORISTILA ŠANSU U ZAVRŠNICI

Baš kada je delovalo da je sve gotovo, crveno-beli su pokazali karakter i nošeni neverovatnom publikom uspeli su da se vrate u meč i pokušali da ugroze pobedu Baskonije. Čak je prišla na poen zaostatka kada je Kodi Miler Mekintajer promašio slobodno bacanje, ali je prvi do lopte došao Čima Moneke i tako zapečatio sudbinu vicešampiona ABA lige.

Kao što je već pomenuto igrač utakmice je bez sumnje Hauard, koji je za 23 minuta na terenu imao učinak od 32 poena i dve asistencije. Veliku ulogu imao je i Vanja Marinković sa 18, dok je Čima Moneke dodao 13 poena. U redovima Zvezde najefikasniji je bio Jago sa 26 poena, tri skoka i pet asistencija, a pratili su ga Rokas Gedraitis sa 13 i Džavonte Smart sa 11 poena.

U narednom kolu crveno-beli gostuju Albi 25. januara, ali ih pre toga u nedelju očekuje duel sa FMP-om u regionalnom šampionatu.

CRVENA ZVEZDA – BASKONIJA 90:91 (30:20, 22:23, 10:26, 28:22)

Dvorana: Arena
Sudije: Boltauzer, Nedović, Čelik

CRVENA ZVEZDA: Jago 26, Gedraitis 13, Smart 11, Hanga 10, Davidovac 9, Bolomboj 9, Lazić 6, Mitrović 6, Gilespi

BASKONIJA: Hauard 32, Marinković 18, Moneke 13, Kostelo 10, Rogkavopulos 8, Kotsar 4, Mekitajer 3, Dijez 3, Rajeste, Sedekerskis

Standings provided by Sofascore
9 Komentara

9 Comments

  1. Nino

    18.01.2024. at 20:57

    Bravo Vanja ,hvala sto si mi ulepsao vece 🖤🤍🖤🤍

  2. Drago mi zbog legende kluba

    18.01.2024. at 21:00

    Čekamo sutra nastavak legendine 4 tv skakaonice…

  3. Kosmička pravda

    18.01.2024. at 21:04

    Joj što volem kad Plavšić i Ilija divljaju a na ka kraju prc.

  4. Krcunov si potomak mali I uplakani!

    18.01.2024. at 21:19

    Zasto KRCUNOVE DEVOJCICE nisu navijale veceras?

    • KRCUN CZ ANTISRBI

      18.01.2024. at 21:39

      Zato sto su Krcunove devojcice navijaci rezultata…bas lepo se cula skripa patika u pozoristu Krcunovih potomaka

  5. Djole

    18.01.2024. at 21:37

    Limenke,ostaje vam sutra da balavite ne bi li veliki Partizan izgubio-jer vi ste uvek bili mala sns sponzorusa iz Zeleznika.Al dolazi uskoro gazda iz Davosa pa ce da kupi jos dve tri igracke da ne placu musavci…

  6. JUSTICIO

    18.01.2024. at 23:04

    DOCTOR NEBOOOOJŠAAA,JA SE IZVINJAVAM ŠTO VE PITAM, ŠTO STE DOVELI GILETA DŽILESPIJA??? EL DA BERE PAMUK U MAKIŠU,MMM??? AAA KUMA LAZA ,EL BI MOGO D’OTIDNE DA OD SUTRA RADI U PERIONICI KAMIONA,DOL NA OBRENOVAČKOM,MMM??? PITAAAO BIK TAKOĐE KUJ JE AMGAŽOVAO DRUGA AMERA TOBIJA I ZAŠTO??? OTERAMO NAŠE DETE RISTIĆA PA DOVEDEEEEMO SMOTANOGA TOBAJASA?!?! OOO MY GOD, OOOOO MY GOD! ILI ONAJ MUČENI LAZAREVIĆ?! KOJIM SE TAČNO TAJ LIK BAVI SPORTOM??? MSM AKO NEKO ZNA NEK MI JAVI. OD MOMAKA SA 0,0 SEC JEDINO MI NIJE JASAN ODNOS SFEROPULA SA ILIĆEM. ILIĆ JE BAR DUPLO BOLJI IGRAČ OD GILETA,A GILE IGRA,A ILIĆ MAŠE PEŠKIRPM SA KLUPE,A NE RETKO I S TRIBINA. NEBOOOJŠOOO,AKO GA GRK NEĆE,JEDNOSTAVMO MU NE TREBA,PUSTI BRE DEČKA NEKA IDE U SVET BELI ,GREHOTA JE DA VENE NA KLUPI,JER ON NPR ZNA DA IGRA I NAĆIĆE SEBI MESTO U NEKOM TURSKOM ILI TALIJANSKOM KLUBU I MIR U KUĆI. ZVEZDI TREBA ČETVORKA I TREBAO JOJ JE OVAJ SMART NA PRIMER,ALI JOŠ PRE TRI MESECA,ZNAŠ NEBOJŠA.SAD TO RAZMIŠLJEANJE I KOBAJAGI LUPANJE GLAVOM O LIMENO BURE NE POMAŽU PREVIŠE,JER KAD AKNEŠ GLAVOM U PRAZNO BURE ,ZVONI I BURE I PRAZNA GLAVA I NIKAKA VAJDA DOCTOR NEBOJŠOOO, NIKAKA VAJDA! NE ZNA NIKO U ZVEZDI DE TAČNO DA NAĐE DOBRU ČETVORKUUU OOOO MY GOD!? NE ZNATE,JEL??? PA PODNESTE OSTAUKEE MAJKU MUUU NISTE SE RODILI SA ZVEZDOM OKO VRATA. MUDRUJE DRUG NEBOJŠA VIŠE OD POLA GODINE SE PRAVI TOŠA KAO ŠATRO NUMEE DA IZABERE I DA KUPI ŠTA TREBA NEGO ODE PA ZA DŽ.POKUPUJE KRŠEVE KO PROŠLE GODINE,A POLA BUDŽETA TUTNEE U SLAMARICU EEEEJJJJJ. DAKLE JOŠ JEDNOM DA BUDEM JASAN.SMART,ČETVORKA I OZBILJAN CENTAR,TREBALO JE DA DOĐU JOŠ U JULU ILI MAKAR U AVGUSTU,”MSM AKO ME RAZUMEEETE G.NEBOOJŠOO”. AKO BAŠ OĆEŠ DA UŠTEDIŠ,ONDA OBJASNIŠ DEJANU DAVIDOVCU DA NI PN,KAO NEDA NE SME D’IGRA ZA REPSTACIJU,JER NEMA ENERGIJU U MERI POTREBNOJ ZA TOOO! ALI ISTO “TAKOĐE” NEMA VREMENA ZA ILUZIJE I ČEKANJA! DAKLE TIM SE PRAVI ZA NAREDNU SEZONU SAD!!! BOLOMBOJ,MITROVIĆ,GRDRAITIS,HANGA,YAGO( IZVINITE G.YAGO ŠTO SMO BILI NE FER,I NESTRPLJIVI SA VAS!),SMART,DAAA GLEDAO SAM GA I NIJE MI IZNENAĐENJE,A ONDA JOŠ 5 NOVIH OZBILJNIH MOMAKA I AKO ŽELI TEO UZ HVALA NEDI I OSTALOMA KOJI NISU NABROJANI I UZ HVALA TOPU KOJI IDE U NBA.I NARAVNO SA SFEROPULOSOM. SVIMA PRODUŽITI UGOVORE SAD! ODMAH!!!!

    • Čović zlo

      19.01.2024. at 00:02

      Ko ovim dijabolama pušta ove idiotske komentare,pa jel ima admina?

    • Uključi mala slova ponekad :)

      19.01.2024. at 06:23

      Legendo…koliki text…poštovanje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.