Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

RASPUCANI ŠAMPION Zvezda razbila Nišlije i dominantno krenula ka odbrani trona (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Šampion je sigurno i ubedljivo počeo odbranu titule u istorijskom prvenstvu Srbije, onom koje prvaku donosi mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Usput su se crveno-beli pobrinuli da ni na startu ne zaostaju za večitim rivalom: Crvena zvezda – Radnički Niš 4:0 (3:0)!


Meksiko: Na meču Kerataro – Nekaksa, naša kladionica nudi kvotu 2.30 za igru ug 3+.


Rano je Zvezda povela, već posle 120 sekundi igre. Posle prve konkretnije akcije, sudija Milan Mitić je pokazao na belu tačku pošto je Tolordava igrao rukom. Prethodno je Bukari divnim udarcem pogodio mrežu, ali je sudija gotovo istovremeno dosudio najstrožu kaznu. Aleksandar Katai je bio veoma siguran sa 11 metara.

Suočeni sa zaostatkom, gosti su zaigrali hrabro i nekoliko puta opasno zapretili. Udarce Pejovića i Mitrovića odbranio je Borjan, a do 13. minuta izabranici Tomislava Sivića su dva puta pogodili stativu! Najpre je to učinio Dimić, a potom Petrov.

Surova kazna je stigla vrlo brzo. Posle odličnog napada po levoj strani, Mirko Ivanić je kratko dodao do Kingsa Kangve, a Zvezdin vezista i ovoletošnje pojačanje postigao prvenac.

Bio je Ivanić u glavnoj roli i šest minuta kasnije. Pokušao je da završi kontranapad s njegove pozicije polulevo, Drobnjak je odbranio, ali i odbio loptu tačno na nogu Milana Pavkova. Zvezdinom centarforu je ostao lakši deo posla.

Osetile su Nišlije u prvih 45 minuta svu surovost fudbala. Iako su gosti igrali dobro, mogu da budu srećni što su na odmor otišli samo sa tri gola zaostatka, jer je Ivanić u 43. minutu pogodio prečku.

Video je Dejan Stanković u tih 45 minuta napadačku moć, ali i propuste koji, posebno na evropskoj sceni mogu da budu i te kako kažnjivi. Zvezdin strateg je u jednom trenutku prešao na formaciju sa tri štopera, jer je Dragoviću i nesigurnom Erakoviću pridodao Gobeljića, a Bukarija pomerio na poziciju desnog beka.

Upravo je Bukari čovek koji može da se pohvali prvencem u Zvezdinom dresu. Još jedan napad po levoj strani, očigledno bar za sada znatno jačoj, dao je rezultat. Mogao je Ivanić i sam da se upiše na semafor, ali je odlučio da s golom spoji fudbalera iz Gane.

Nastavio je Stankovićev tim u istom ritmu. Još jednom je Bukari pogodio mrežu ispod južne tribine, ali je prethodno Katai, koji ga je proigrao, bio u ofsajdu.

Ubrzo je utakmica poprimila mirniju fazu. Sasvim razumljivo, za ovo doba godine i ovako rani početak Superlige. Prve minute u prvom timu dobili su, najpre Ibrahim Mustafa, a desetak minuta kasnije i dvojica bisera iz Zvezdine škole, Vladimir Lučić i Stefan leković.

Crvena zvezda je veoma ubeljivo upisala prve bodove. Ipak, kao i svaki, ovaj meč nudi pouke. Za crveno-bele, reklo bi se, na vreme.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI NIŠ 4:0 (3:0)

Strelci: 1:0 Katai 3. penal, 2:0 Kangva 25, 3:0 Pavkov 31, 4:0 Bukari 47. Stadion “Rajko Mitić”. Sudija: Milan Mitić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić (od 81. Leković), Eraković, Dragović, Rodić – Kangva, Kanga – Bukari (od 71. Sanogo), Katai (od 81. Stanković), Ivanić (od 81. Lučić) – Pavkov (od 71. Mustafa).

RADNIČKI NIŠ: Drobnjak – Aksentijević, Tolordava, Mlađović, Jovičić (od 80. Savić) – Pejović, Mićibući (od 46. Marjanović) – Dimić, Mitrović, Jovanović (od 58. Tomić) – Petrov (od 58. Štulić).

SUPERLIGA SRBIJE, 1. kolo

Nedelja

Crvena zvezda – Radnički Niš 4:0 (3:0)

(Katai 3. penal, Kangva 25, Pavkov 31)

Radnik – Mladost GAT 1:2 (0:1)

(Stojanović 81, ck. Jokić 59 – Mirosavljev 16, Radulović 56)

Vojvodina – Napredak 1:0 (0:0)

(Simić 56)

Subota

Čukarički – TSC 1:4 (0:1)

(Spasojević 53, ck. Kovač 79 – Antonić 35, Stojić 55, Banjac 61, Stanojlović 90+2, )

Javor – Partizan 0:4 (0:1)

(Petković 22, Natho 68, Baždar 77, Rikardo 90+3 penal)

Mladost Lučani – Spartak 1:1 (0:1)

(Bojović 68. penal – Bijelović 40)

Ponedeljak

20:00 Kolubara – Radnički Kragujevac

Petak

Voždovac – Novi Pazar 1:0 (1:0)

(Hajdin 43)

3 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.