Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Ko brine o karijeri Dzjube i ko će da pregovara sa Zvezdom? U toj agenciji je Ronaldo, a Rus je po vrednosti tek na 34. mestu…

Darko Noveski

Objavljeno

,

Artom Dzjuba digao Srbiju na noge (Foto: Beta/AP)

Kao Napal bomba raspalila je sportsku javnost vest da Crvena zvezda u svojim redovima želi napadača i kapitena Rusije Artjoma Dzjubu. Mediji u Rusiji, ali i sportski radnici u najvećoj zemlji sveta savetuju gorostasa iz Mosvke da u svojoj 33. godini napusti otadžbinu i okuša se u inostranstvu – tačnije Srbiji.


SRBIJA – PLEJ OF Crvena zvezda od 17 časova dočekuje Radnički iz Niša. Kvota na igru ukupno golova 5+ u kladionici MaxBet je 3.25.


Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je i za srpske medije potvrdio da je Artjom Dzjuba velika želja kluba. Ipak, rekao je da se do faze preogovora oko novca nije stiglo.

Mi smo spremni za pregovore, a što se tiče plate, o tome je još rano da se govori. Ali, mi radimo sve što je u našoj mogućnosti da bi obe strane bile zadovoljne. Takođe, ne bih sad govorio o dužini ugovora, sada je važno da imamo dobar kontakt sa Artjomom, a o detaljima ćemo kasnije – poručio je Terzić u petak.

Do te faze bi uskoro moglo da dođe, jer se može čuti da agencija koja vodi brigu o karijeri Artjoma Dzjube želi da čuje šta ima srpski šampion da ponudi. Nezvanično, do sastanka bi moglo da dođe već naredne nedelje.

Ako je verovati “Transfermarktu” o karijeri Artjoma Dzjube brigu vodi poznata agencija iz portugalskog Porta – “Žestifut”. Reč je o menadžerskoj firmi famoznog Žorža Mendeša. Čoveka koji vodi brigu o najboljim portugalskim fudbalerima među kojima je Kristijano Ronaldo.

Kristijano Ronaldo na beogradskoj “Marakani” (Foto: Starsport)

KOGA SVE ZASTUPA AGENCIJA IZ PORTA

Sve vedete svetskog fudbala su tu. Najveća je svakako višestruko nagrađivani najbolji fudbaler planete, pa možda i svih vremena Kristijano Ronaldo. Tu su i njegovi saigrači iz reprezentacije takođe zvezde poput Bernarda Silve, Dijega Žote, Žoa Kansela, Rubena Dijaša…

Od stranaca najveća imena su svakako golman Ederson, vezista Fabinjo, Adama Traore, Džejms Rodrigez, Anhel Di Marija, pa i Artjom Dzjuba. Gorostasni Rus kome za mesec i po dana ističe ugovor sa Zentiom, a sa kojim Crvena zvezda želi da napadne Ligu šampiona. Jasno je da Rus ne može da dobije veliku platu u Srbiji, mada je veliko pitanje gde bi mogao da izbori velika primanja u 34. godini koja mu se bliži. Takođe, sprski šampion je za sada jedini tim iz inostranstva koji ga želi, ostali su iz Rusije, pa je veliko pitanje koliko činjenica da ruski klubovi neće još dugo u evrokupove može da ubedi Artjoma da sedne u avion iz Sankt Peterburga u Beograd.

DZJUBA JE PO VREDNOSTI TEK NA 34. MESTU U AGENCIJI “ŽESTIFUT”

Po “Transfermarktu” vrednost Artjoma Dzujbe je procenjena na 9 miliona evra. Previše ako se uzme u obzir broj godina ruskog gorostasa i činjenica da će od juna najverovatnije da bude slobodan agent. Zenit se neoglašava povodom produžetka saradnje, dok mediji spekulišu da će u Sankt Peterburgu šansu da daju mlađim fudbalerima.

Ruben Dijaz najskuplji fudbaler u agenciji Žorža Mendeša (Foto: Beta/AP)

Kada se pogleda lista vrednosti fudbalera u agenciji Žorža Mendeša može da se vidi da je Artjom Dzjuba tek na 34. mestu. Prvi je štoper Ruben Dijaš čija je vrednost procenjena na 75 miliona evra. Milion manje vredi njegov saigrač iz Mančester sitija Bernardo Silva. Slede Fabinjo i Dijego Žota iz Liverpula sa 60 miliona evra, na koliko je procenjen iz Mančester sitija Žoao Kanselo. Rafael Leao iz Milana je procenjen na 50 miliona evra.

Prva zvezda Kristijano Ronaldo je po vrednosti tek na 11. mestu sa procenjenom vrednosti na 35 miliona evra. Nekoliko mesta iznad Artjom Dzujbe su Met Doerti, Anvar El Gazi i Karlos Vinisijus. Njihove vrednosti su procenjene između 9,5 i 12 miliona evra.

GROF ZA MAXBET SPORT: Zvaću Dzjubu da mu objasnim koliko je Zvezda veliki klub! Za njega je “Marakana” idealna sredina!

KO JE NOVI VLASNIK ČELSIJA? Bivši šampion u rvanju kojeg je Abramovič jednom odbio

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.