Budimo u kontaktu

ITALIJA

ČUDNA NEKA MATEMATIKA Čelsi ga je kupio za 113 miliona, a evo koliko je naplatio

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Romelu Lukaku (Foto: Beta/AP)

Tokom svakog prelaznog roka svedočimo monstruoznim transferima i nestvarnim svotama koje gazde klubova izdvajaju za dolaske fudbalera. Samo tokom prošlog leta i zime, Čelsi je za pridošlice izdvojio više od 600 miliona evra. Završio je na 12. mestu u Premijer ligi.


Kvalifikacije za LŠ: Na meču Galatasaraj – Molde, naša kladionica nudi kvotu 2.35 za igru 1-1.


Ponovo je Čelsi u žiži, ali ovog puta ne kao kupac. Doduše, ni kao prodavac.

Već je poznato da će Romelu Lukaku da obuče dres Rome. Dolazi kod Murinja na jednogodišnju pozajmicu za koju će rimski klub da plati “plavcima” pet miliona evra. I tu dolazimo do ne baš razumljive računice.

Čelsi je Belgijanca leta 2021. platio Interu 113 miliona evra. Bio je to njegov drugi dolazak u London, jer ga je klub sa Stamford Bridža 2011. kao 18-godišnjaka doveo za 15 miliona evra. Prošlu sezonu je proveo ponovo u Interu, na pozajmici i milanski klub je za to platio osam miliona. Dakle, Čelsi je za samo ove dve godine, samo na Lukakuu na gubitku od okruglo 100 miliona evra.

Doduče Čelsi bi ga rado prodao i da tako “izvadi štetu”. Problem je što se niko nije baš otimao ovog leta za njega.

Inače, Belgijanac se ovog leta vratio iz Intera, ali Maurisio Poketino mu je poručio da za njega nema mesta. Ostanak među “neroazurima” nije dolazio u obzir jer je otkriveno da je koketirao sa arhineprijateljem Juventusom. Videćemo šta će da uradi kod Murinja.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.