Budimo u kontaktu

Niže lige Srbije

ĆULUM ZA MAXBET SPORT: Žarkovo je daleko iznad ranga u kome se takmiči

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Milan Ćulum (Foto: Privatna arhiva)

OFK Žarkovo je prošle sezone bez velikih problema sačuvao status prvoligaša, a igrao je i u plej-ofu. Ipak, loša finansijska situacija uticala je na odluku da istupi iz lige.


LIGA NACIJA: Kvota kladionice MaxBet na igru gol gol (GG) u meču Mađarska – Italija (20:45) je 2.05.


Ove sezone ekipa iz Makiške šume nastupa u Beogradskoj zoni, četvrtom rangu takmičenja. Sudeći prema rezultatima u prvih sedam kola, Žarkovo će žestoko da se bori za ulazak u Srpsku ligu.

POČETAK OD NULE

Šest pobeda i jedan poraz bilans je mlade ekipe koju sa klupe predvodi Milan Ćulum. Nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Rada, Smedereva, Hajduka iz Kule i niškog Radničkog, smatra da će Žarkovo vrlo brzo da se vrati na pravi put, mada će biti potrebno dosta strpljenja.

Klub je po istupanju iz lige bio u veoma teškoj situaciji. Kada sam letos došao nismo imali ni jednog prvotimca, tu je bilo samo nekoliko omladinaca. Bilo je jasno da krećemo skoro od nule. Vremenom, počeli su da nam dolaze igrači na probu, a i mi smo bili u potrazi za onima koji bi mogli da nam pomognu svojim iskustvom – počeo je Ćulum razgovor za MaxBet sport.

Ekipu čine pretežno mladi igrači bez velikog iskustva u seniorskom fudbalu.

– Dosta mladih igrača je u timu, jasno je da tu nema puno iskustva. Ima i nekoliko starijih, poput Obradovića i Simića, ali uglavnom ekipa je jako mlada i perspektivna. Cilj nam je da budemo što bolje plasirani, ali prvenstveno da igramo dobar i lep fudbal, bez nametanja pritiska da moramo da osvojimo prvo mesto. Za sada sve ide kako smo želeli i generalno sam zadovoljan.

Što se organizacije u klubu tiče, Ćulum naglašava da je sve na veoma visokom nivou.

– Tvrdim da je Žarkovo po organizaciji daleko iznad ranga u kome se takmiči. Igrači imaju sve uslove, treniramo svakog dana, svi želimo da se prema obavezama odnosimo krajnje profesionalno. Imamo odličnu saradnju sa sportskim direktorom Jovanom Jovanovićem, svakodnevno komuniciramo i tu imam samo reči hvale. Klub je takav da i mi iz stručnog štaba, ali i igrači, imamo šansu samo da napredujemo.

ZANIMLJIVA LIGA

Trener Žarkova smatra da je liga izjednačena i da publika ima priliku da gleda zanimljive utakmice.

– Mi smo u prvih sedam kola ostvarili šest pobeda i zadovoljni smo učinkom. Nalazimo se među prve tri ekipe na tabeli, ali mislim da će dosta klubova do kraja voditi borbu za ulazak u viši rang. PKB, Dorćol, Barajevo, Leštane i mi smo se malo izdvojili, ali još je rano i mnogo bodova je u opticaju. Tu je još par ekipa koje nisu najbolje startovale, ali smatram da imaju dobre sastave i očekujem da se i one uključe u tu borbu. Bukvalno, svako svakoga može da pobedi i zato je liga u celini jako zanimljiva – zaključio je Ćulum.

Podsetimo, Žarkovo je prošlogodišnju sezonu završilo na šestom mestu i ispisalo najbolji rezultat u klupskoj istoriji, ali je posle istupanja iz Prve lige Fudbalski savez Srbije popunio upražnjeno mesto specijalnom pozivnicom Jedinstvu iz Uba.

PROČITAJTE JOŠ:

UNIFORMA ZA NOVE IZAZOVE Zvezda predstavila dve garniture dresova: Pored crvene i bele, na njima su i dve nove boje! (FOTO)

Mesi dobio novi nadimak! “Neću moći da zaspim dok ne saznam zašto”

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.