Budimo u kontaktu

EVROLIGA

DA LI JE ZVEZDA ZVALA LEDEJA? Evo šta je miljenik “grobara” odgovorio! Spomenuo i platu u Partizanu (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Zek Ledej je postao miljenik navijača Partizana (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Krilni centar je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za velike uspehe crno-belih kako na međunarodnoj, tako i na regionalnoj sceni. Posebno je bio kvalitetan kada je to njegovom timu bilo najpotrebnije, pogodio je mnogo važnih šuteva, odigrao još više važnih uloga na terenu…


ČILE 1: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Univerzitad de Čilea protiv O’Higinsa je 1.95. Početak meča je zakazan za 02.00.


Produživši ugovor sa Partizanom, Zek Ledej je ušao u red besmrtnih igrača. Bar od onih koji su nastupali u Humskoj. Nema sumnje da njegov ostanak predstavlja ogromno pojačanje za crno-bele, koji će sledeće sezone da pokušaju ne samo da ponove uspehe iz prethodne, već i da ih nadmaše.

Ovaj momak rodom iz Dalasa nije krio da je imao još neke ponude na stolu tokom ovog leta, ali je ipak odlučio da ostane u Beogradu. U izjavi za “Urbonus podkast” je objasnio kako je izgledao čitav proces:

– Bila je posebna potreba za igrače u reketu, imate odlične trenere koji vas zovu, telefoni zvone. To je poseban svet, znalo se šta ja donosim na terenu i to su mnogi timovi primetili. Glavna stvar je bila da budem na najboljem mestu i tamo gde želim da napredujem i da pobeđujem. Svi znate da ne volim da pričam o sebi, ono što radim na terenu se ne vidi u statistici, hteo sam da budem tamo gde mogu da budem svoj. Ne tražim te neke druge stvari, osoba sam koja voli da dođe i da odradi posao. Kada sam pričao sa trenerima, razgovarao sam sa porodicom i shvatio da je najbolje da produžim ugovor, neke stvari morali smo da sredimo i potpisao sam.

DETALJI UGOVORA

Mnogi su spominjali da je Zek Ledej pristao da igra za manje novca u odnosu na prethodne sezone. Košarkaš Partizana se nije složio sa time:

– Ne bih se složio sa tim, detalji ugovora su specifični. Generalno, način na koji smo napravili strukturu svega, to je najbolje za sve, da pobeđujemo, da nastavimo dalje i da se dobro osećamo. Ne bih da kažem da sam prihvatio manje novca u odnosu na druge ponude. Imamo dobro jezgro tima, ludo je što smo Kevin i ja toliko dugo saigrači, već pet godina. Idemo dalje.

Na pitanje da li ga je zvala Crvena zvezda odgovorio je sledeće:

– Ne bih to da vam kažem… Ne bih da ulazim u to. Imao sam zanimljiv period na tržištu, bilo je interesa sa raznih mesta. Bilo je zabavno. Blagosloven sam što sam mogao da prođem kroz sve ovo. Priča koju imam, nije idealna. Da dođem do ovog mesta, da zaradim sve ovo, to je blagoslov zbog svog rada koji sam uložio.

PRIJATELJSTVO S PANTEROM

Potvrda da on ostaje pojavila se nekoliko dana posle odluke Kevina Pantera da produži ugovor.

– Kada je Kevin ostao, to je bila velika vest, znao sam šta se dešava, on mi je među najboljim prijateljima. Imalo je uticaja kada sam pregovarao i kada sam razmatrao ponude i razne stvari. Znao sam da je on tu, stvorili smo određenu kulturu, kada smo došli, sve je bilo novo, nije bilo popularno. Izgradili smo određenu kulturu. Bili smo najmlađi tim u Evropi godinu dana pre toga i trudili se da damo sve od sebe na terenu. Izgradili smo nešto novo. Matijas Lesor je došao, Dante Egzum, Džejms Naneli… Kad smo čuli da je Panter potpisao baš mi je bilo drago što je nagrađen za sve, zaradio je i dobio je ono što je želeo. Došli smo u klub kada je bio skoro na dnu, izgradili smo nešto zajedno – zaključio je Ledej.

10 Komentara

10 Comments

  1. Samo kažem

    07.08.2023. at 23:20

    Mnogi su spominjali da je Zek Ledej pristao da igra za manje novca u odnosu na prethodne sezone. Košarkaš Partizana se nije složio sa time:

    – Ne bih se složio sa tim, detalji ugovora su specifični.

    Ajde pa zar nije ostao sa mnogo manjom ponudom

    • Samo dodajem

      08.08.2023. at 07:58

      Mićo, nauči bar ti engleski kad već ovi iz redakcije ne znaju. Niko nije spominjao da je ostao za manje para nego prošle sezone, već da je prihvatio manju ponudu Partizana nego što su bile od nekih drugih ekipa.

  2. Pfc

    08.08.2023. at 00:13

    Za manje para nego sto su mu nudili drugi timovi a ne manje para nego prosle sezone

  3. Najrealnije

    08.08.2023. at 00:38

    Samo klasicni debìli su mogli da poveruju da ce igrati za manje para,cak i za istu lovu.Covek je hteo da ode odmah ali kad su mu ponudili skoro duplu platu,normalno da je ostao jer nigde grugde ne bi toliko dobio,oko 2 miliona po sezoni.

  4. Ptica sova

    08.08.2023. at 06:01

    Kaze to sto radim na terenu se ne vidi na statistici, tacno svaku utakmkcu ide sa zeljim da ozbiljno povredi protivnickog igraca prljavim udarcima i ‘’nespretnim’’ reakcijama i naravno da to ne moze da se vidi na statistici. Necu da kazem da li me je Zvezda zvala zato sto me nije zvala i u partizanki sam ostao ne za manju nego za dosta vecu lovu nego sto sam igrao svih ovih sezona. Bravo Zeko prvi onako prilicno realan interviju od nekog iz partizana

  5. Hrvatski ponos-partizan

    08.08.2023. at 06:37

    Jeste ,2 Milke po sezoni a imao je 1.3 po sezoni kao i panter 2.3 po sezoni a imao je 1.5 i obradoglu 1.7 po se zoni…pa kriv vucic,ma ja vam dinar ne BiH dao,a porez 9 Milki…sramota,cirkus od kluba

    • Bato

      08.08.2023. at 08:37

      A vaš ugašeni klub kome je oprošteno sedamnaest miliona evra duga,i formirali novi tako što ste FMP-u dali vaše ime,sada doveli devet igrača i planirate još, verovatno za lepe oči,a na čelu tog novoformiranog kluba imate najvećeg balkanskog kriminalca

    • Rajko

      08.08.2023. at 13:06

      Koji ste vi zvezdasi bolesnici,te Obradoglu,te hrvatski ponos.Za vas navijaju samo oni kao Aleksic sa ocenama u skoli 1 pa jedan, pa jedan pa gle cuda dva.zaostali u razvoju, rodjeni sa hendikepom cine 99 odsto vasih navijaca.Da nije tako ne bi lupetali bolesne nebuloze.

  6. Žoržo Miljaaanić

    08.08.2023. at 08:39

    Opet mi kriješ komentar?! Auu al si ti neki reponja milogorac

  7. REJ

    08.08.2023. at 09:02

    Ma da,ovo krdo novih košarkaša što dodje u Zvezdu,dodjoše zato što vole Čovićeve cvike!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.