Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

DAN POSLE ELIMINACIJE “ORLOVA” Sada je to “tanko”… Hitno potreban novi desni bek

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Dragan Pešmalbek je svestan da je protiv Hrvatske ispuštena šansa za drugi krug (Foto: Starsport)

(Od specijalnog izveštača MaxBet sporta iz Segedina)

Sanjari spadaju u romantike. I rukometni sanjari postoje. Oni su verovali da će naša reprezentacija uspeti da se plasira u drugi krug Evropskog prvenstva. Realno, pored Hrvatske i Francuske to je bilo jako teško. Pokazalo se i – neizvodljivo.


EP ZA RUKOMETAŠE: Od 18 igraju Poljska – Nemačka, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Poljske 2.25. 


Ova reprezentacija je “tanka”, nema tu materijala za velike domete. Kad kažemo “ova”, mislimo na ovu koja je otputovala u Mađarsku. Da nije bilo korone u našim redovima, situacija bi bila sigurno bolja. Recimo, imali bismo bar Abutovića i Zelenovića. Bolji bi nam, dakle, bili i odbrana i napad.

Nesumnjivo vođa ovog tima je Lazar Kukić. On je motor, od njega sve kreće, ali pored sebe nije imao raspoložene bekove koji bi s njega skinuli fokus odbrane protivnika. Treba sačekati Uroša Borzaša, ima 22 godine i ovo mu je prvo veliko takmičenje. Poseduje top u ruci, ali nedostaje mu iskustvo igranja velikih reprezentativnih utakmica. Nedostajao je i Petar Đorđić, prvi levi bek, koji zbog korone nije igrao drugo i treće kolo. I to je bio hendikep.

Ako Borzaša vredi čekati, onda je veliki znak pitanja pored Miloša Orbovića Ovaj desni bek, praktično jedini, potpuno je podbacio. Igrao je tako da je često bio igrač manje i u odbrani (protiv Hrvatske) i u napadu (protiv Francuske). Hitno mora da se pronađe novo rešenje. U stvari ta rešenja postoje, imamo nekoliko sjajnih mladih desnih bekova, ali oni će da stasaju za dve-tri godine. Do tada treba da dobijaju šansu i da se od njih stvaraju levoruki bombarderi. Orbović to nikada neće da bude, pošto se njegov napadački arsenal svodi na napadanje prostora između “jedan i dva”. Malo je to. Nedovoljno.

Dobar je bio i Bogdan Radivojević. Ono što se od krila očekuje, on je isporučivao. Uglavnom je postizao golove  kad mu se stvori višak, bio je siguran realizator sedmeraca…Od levih krila neuporedivo bolji utisak ostavio je Mladen Šotić. Ostaje nejasno zašto je posle odlične partije protiv Ukrajine presedeo meč sa Hrvatskom, a priliku je dobio Vanja Ilić koji se prvi put odvažio da uskoči u šesterac u 54. minutu… I protiv Francuske je bio neprimetan, pa je tokom meča data šansa Šotiću i on je ponovo bio bolji.

U Marseniću i Pešmalbeku imamo par pivota koji odlično igraju odbranu. Posebno Pešmalbek. Vidi se da je “francuski đak”. Igra nogama, a napada ruku kojom protivnik drži loptu. Što se napada tiče, Marsenić iskazuje boljku koja ga prati gotovo čitavu karijeru – neefikasnost. Ima nedovoljno dobru realizaciju, njegova dva uzastopna promašena zicera protiv Hrvatske praktično su odredili tok utakmice. Kad bi to uspeo da popravi, bio bi vrhunski igrač. Što se Pešmalbeka tiče, on deluje mnogo sigurnije kad je u prilici da šutira.

Golmani su, takođe položili ispit. U njima imamo oslonce, možemo da se pouzdamo u njih. Zbog korone nije bilo Milosavljeva, s kojim bi, izvesno je, bilo još bolje. Mada, i ovako je bilo više nego dobro kad su čuvari mreže u pitanju.

Što se Đerone tiče… Igrači ga stalno pominju u pozitivnom kontekstu. Uspeo je, dakle, da ih uveri u svoj sistem rada. Očigledno im on odgovara i to nije slučajno. Sigurno je da Španac zna posao, ali plodove rada tek bi trebalo da ubira. Vreme će da pokaže da li su očekivanja, kad je on u pitanju, bila opravdana ili promašena.

I još jedna stvar… Valjda više neće da se dozvoljava igračima da idu na proslavu Nove godine sa svojim porodicama, usred priprema za veliko takmičenje. Bar dok traje korona. Pokazalo se to kao pogrešan potez.

Kukić jasan: Da smo bili kompletni osvojili bismo prvo mesto u grupi

Karabatić za MaxBet sport: Ovo je naše najbolje prvo poluvreme… Biće Srbija opasna u budućnosti!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.