Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

DEMONSTRACIJA SILE “Romantičari” pregazili “grafose”

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Radost fudbalera OFK Beograda (Foto: Starsport)

Okršaj gradskih rivala bio je derbi samo na papiru. Na terenu je postojao samo jedan tim. OFK Beograd je pokazao da je u ovom trenutku znatno zrelija i bolja ekipa od Grafičara i pobedio sa 5:0 (3:0). 


BUGARSKA: U ponedeljak od 19 igraju Krumovgrad – Levski, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.63.


Uvodni tok meča protekao je u nešto opreznijoj igri, kao da se čekalo na grešku rivala. Najveća uzbuđnja desila su se sredinom prvog poluvremena. U 19. minutu zatresla se mreža gostiju, ali je gol Ajdara poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao napadač “grafosa”. Samo minut kasnije velika šansa na drugoj strani, međutim Guteša je izašao kao pobednik u situaciji “1 na 1” sa Nikolom Mituljikićem.

Već u sledećem napadu OFK Beograd stiže do prednosti. Jovan Mituljikić je ukrao loptu neopreznom Jovanoviću, kao na tacni poslužio brata Nikolu kome nije bilo teško da se upiše u listu strelaca. Dva minuta kasnije ponovo se trese Gutešina mreža. Ilić šalje dubinsku loptu za Kneževića, a nekadašnji kapiten Grafičara lako duplira prednost – 2:0.

Uzdrmani “grafosi” uzvraćaju preko Radojevića, koji je pokušao da centrira, lopta je imala čudnu putanju i završila je na okviru gola. Da ceo plen sigurno ide na Karaburmu bilo je jasno u 31. minutu kada je viđen najlepši momenat na meču. Braća Mituljikić su atraktivno kombinovala, gotovo kao na plaži, Nikola je potom asistirao Saši Markoviću, a bivši fudbaler Partizana je strahovitim udarcem sa 25 metara poslao loptu u levi gornji ugao – 3:0.

RUTINSKI U DRUGOM POLUVREMENU

U drugom delu utakmice gosti su samo otaljavali posao i rutinski priveli meč kraju. I sa takvim pristupom uspeli su da još dva puta savladaju Gutešu. Oba puta u listu strelaca upisao se rezervista Georgijević, prvi put na asistenciju Kneževića, a drugi Bajića.

“Romantičari” superiornom igrom nastavljaju da sebi krče put ka povratku u Superligu. Imaju 19 od mogućeg 21 boda, čak sedam više od prvih pratilaca. Grafičar pet mečeva u nizu ne zna za pobedu i posle ovog kola nalazi se u plej-aut zoni.

U preostala dva meča današnjeg programa, Radnički iz Sremske Mitrovice kao gost je minimalnim rezultatom pobedio imenjaka sa Novog Beograda, kao i RFK Novi Sad koji je na svom terenu bio bolji od Tekstilca.

Prva liga Srbije, 7. kolo

Nedelja:

Grafičar – OFK Beograd 0:5 (0:3)
Radnički NBg – Radnički SM 0:1 (0:1)
Novi Sad – Tekatilac 1:0 (1:0)

19.00 Metalac – Mladost Gat

Subota:

Mačva – Inđija 2:1 (1:0)
Sloboda – Vršac 1:1 (1:0)
Dubočica – Kolubara 1:1 (0:1)

Ponedeljak:

16.00 Jedinstvo – Smederevo

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.