Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

PAO REKORD Za neverovatnu sumu prodat Maradonin dres u kojem je 1986. dao dva gola Englezima

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Dijego Maradona je 1986. sa Argentinom postao prvak sveta (Foto: Beta/AP)

Dres koji je nosio Dijego Maradona kada je postigao kontraverzni gol “Božijom rukom” protiv Engleske na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986, prodat je za 9.3 miliona dolara, što je najviša cena ikada za jedan komad sportske opreme. Aukcionar Sotebi prodao je dres na onlajn aukciji koja je zatvorena danas, a identitet kupca nije otkriven.


LIGA ŠAMPIONA: Od 21 igraju Real – Mančester siti, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 3.20. 


Maradona je postigao dva gola protiv Engleske, u četvrtfinalu svetskog prvenstva 22. juna 1986. u Meksiko Sitiju, samo četiri godine pošto su Britanija i Argentina vodile rat oko Foklandskih ostrva. Prvi gol Maradona je postigao rukom, ali sudija to nije video i priznao je gol. Maradona je posle meča rekao da je gol postignut “malo Maradoninom glavom, a malo rukom Božijom”.

Maradonin drugi gol na tom meču, kada je predriblao skoro ceo tim Engleske i savladao golmana Pitera Šiltona, 2022. godine je proglašen “golom veka” u anketi FIFA. Posle meča Maradona je zamenio dres sa engleskim vezistom Stivom Hodžom, koji ga je dugoročno pozajmio Engleskom nacionalnom muzeju fudbala u Mančesteru, pre nego što ga je stavio na aukciju.

Maradona, koga mnogi smatraju navećim igračem svih vremena, borio se sa zloupotrebom kokaina, a preminuo je u novembru 2020. u 60. godini života. Prethodni rekord za jedan komad sportske opreme iznosio je 5.64 miliona dolara za dres Bejb Ruta iz Njujork Jenkisa, i ostvaren je na prodaji 2019.

PROČITAJTE JOŠ:

RUSIJA ZAPRETILA ZBOG SANKCIJA Vreme za istupanje iz UEFA i prelazak u azijski savez!

POTVRĐENO PISANJE MAXBET SPORTA Predsednik “kanarinaca” govorio o fuziji sa Proleterom

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.