Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

Đoković počistio Rubljova, a onda je ceo stadion njegovoj majci pevao rođendansku pesmu (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Novak Đoković (Foto: Beta/AP)

Novak Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena i ima šansu da deseti put osvoji ovaj grend slem turnir. Srpski teniser je posle malo više od dva sat savladao Andreja Rubljova iz Rusije.


SP ZA RUKOMETAŠE: Od 20:30 igraju Francuska – Nemačka, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Francuske 1.45.


Đoković je u prošlom kolu s:avladao Aleksa De Minora iz Australije, a potom je rekao da mu je to bila odlična partija.

NAJPOSEBNIJI TEREN

Bio sam blizu igre od pre dve večeri. Igram solidno sa osnovne linije. Volim da igram na najposebnijem terenu u mojoj karijeri – rekao je Đoković posle meča protiv ruskog tenisera.

Tokom meča je duvao jak vetar koji je pravio problem.

Morao sam da se prilagodin na vetar. Nije bilo toliko vetrovito kada sam se zagrevao. Imao sam jak vetar u leđa tokom meča. Za nas igrače je to velika razlika, morao sam da biram udarce, više da se otvaram. Rezultat u prva dva seta nije realan. Bilo je veome teško. Mnogo poštujem Andreja. Igrao sam svoj najbolji tenis i zbog toga sam najzadovoljniji.

Usledilo je pitanje kako provodi slobodne dane, s obzirom da ima problema sa povredom zadnje lože.

Bio sam povezan na mašine više u odnosu na bilo koga. Odmarao sam se. Spremao sam svoju nogu, ali je uspelo. Važno je biti pametan sa telom u ovakvim uslovima gde je važnije da se oporavim.

SLEDI TOMI POL

Naredni rival biće mu Tomi Pol iz SAD, koji prvi put igra polufinale nekog grend slema. Novak nikada nije igrao protiv ovog tenisera.

Sreli smo se u svlačionici – našalio se Đoković, pa nastavio:

On očigledno nema šta da izgubi, igra strašan tenis. Ima odličnog trenera. Moram da budem spreman za taj meč, pogotovo mentalno.

Voditelj ga je upitao da li se seća prvog grend slem polufinala.

Bilo je to 2007. na US Openu. Posle sam igrao u finalu protiv Rodžera Federera. On sada uživa i koliko znam ide na skijanje. Voleo bih da ga izazovem u skijanju, ali tek za nekoliko godina.

Na kraju je imao poruku za njemu dve veoma drage osobe.

Danas je rođendan mog fizioterapeuta Miljana, a juče je bio mojoj mami. Volim te, mama. Miljan je prošao pakao sam mnom, zaslužuje veliko priznanje. Hvala ti – zaključio je Đoković, a onda je majci otpevao rođendansku pesmu.

PROČITAJTE JOŠ: ig

PERFEKTAN Jak vetar duvao u Melburnu, ali je Novak oduvao Rusa za plasman u polufinale Australijan opena (VIDEO)

Sabalenka i Linete u polufinalu Australijan opena

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.