Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

DOBRE VESTI ZA RUSKI SPORT: UEFA popustila sankcije, evo na kojim promenama se radi

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

UEFA (Foto: Printskrin/Youtube/UEFA)

Zbog ratnog stanja Rusija i njeni klubovi su već neko vreme odstranjeni iz evropskih takmičenja, ali izgleda da situacija ide na bolje. Naime, Evropska fudbalska unija je, uprkos ratu u Ukrajini, napravila dva koraka koja raduju ruske klubove.


LIGA 1: Lil – Reims (21.00), kvota na tip GG u kladionici Maxbet iznosi 1.68


Naime, UEFA je odobrila povratak timova iz pomenuto zemlje u uzrastu do 17 godina. Kao razlog navela je to da je svesna da ne bi trebalo da deca butu kažnjavana za postupke odraslih i da fudbal mora da ostane dosledan slanju poruka mira i nade.

Posebno brine to što je, zbog dugotrajnog sukoba, određena generacija dece lišena takmičenja u međunarodnom fudbalu – saopšteno je UEFA.

Dodaje se da će svoje mečeve ruski timovi igrati bez zastava zemlje, himne, nacionalnih dresova i na neutralnim terenima.

Što se tiče ostalih selekcija Rusije, one ostaju suspendovane do okončanja situacije u Ukrajini.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.