Budimo u kontaktu

NBA LIGA

Dončić i Irving odveli Dalas u polufinale, Orlando izborio sedmi meč (VIDEO)

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Luka Dončić u meču sa Klipersima (Foto: Beta/AP Photo/Jeffrey McWhorter)

Treća – sreća. Mavsi su se osvetili “dželatu” za eliminacije u prvoj rundi plej-ofa 2020. i 2021. godine! Dalas je slavio protiv LA Klipersa sa 114:101 (34:26, 18:26, 35:20, 27:29) i sa 4:2 u pobedama izborio plasman u polufinale Zapada, gde će da ukrsti koplja sa Oklahomom.


NBA: Kvota naše kladionice na pobedu Klivlenda protiv Orlanda je 1.68.


Odluka o pobedniku pala je u trećoj četvrtini, koju su završili sa 15 poena prednosti, a na startu poslednje deonicu razliku su povećali na +20. Tada je bio kraj… U drugom poluvremenu briljirao je Kajri Irving, koji je u tom periodu postigao 28 od ukupno 30 poena. Šuti iz igre u tih 24 minuta bio mu je 11/19. Zabeležio je i po dve ukradene lopte i blokade! Bilo ga je svuda na ternu, radio je sve!

Pravu ludnicu na tribina izazvao je posle pogotka za tri poena, iz ugla, uz faul Pi Džej Takera. Pogodio je i dodatno slobodno bacanje.

Ni ovog puta ta šut nije služio Luku Dončića. Muči ga koleno i to se odražava na njegovu igru. Došao je do 28 poena, ali iz igre je šutirao 9/26, a u trojkama je bio očajan – 1/10. Imao je 13 asistencija i u tom segmentu je bio najbolji u redovima Mavsa.

Klipersima ostaje da vide u čemu greše. Ni sada nisu uspeli da učine ništa bitno, a ovog puta imaju tim koji je pun zvezda. Ni to im nije pomoglo u okršaju sa Dalasom…

Orlando je izborio majstoricu protiv Klivlenda – 103:96 (29:25, 24:24, 20:29, 30:18). U ovoj seriji još nije zabeležen brejk, pa to dovoljno govori o tome ko je bliži polufinalu… Klivlend je doamaćin u sedmom meču koji je na programu u nedelju u 19:00.

Kavalirsima nije pomogao ni neverovatni Donovan Mičel, koji je postigao 50 poena, a u poslednjoj četvrtini je bio jedini strelac svoje ekipe! Nije imao pravu pomoć u saigračima… Dvocifreni su bili još samo Darijus Garland (21) i Maks Štrus (10 poena).

Donovan Mičel šutira pored Franca Vagnera (Foto: Beta/AP Photo/John Raoux)

U Orlandu je najbolji bio Paolo Bančero (27), a njemu uz rame bili su Franc Vagner (26) i Džejlen Sags (22 poena).

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.