Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

DRAMA REŠENA U PRODUŽETKU Srbija saznala rivala ako pobedi Italiju

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Tomas Ertel (Foto: FIBA)

Košarkaši Francuske prvi su četvrtfinalisti Evropskog prvenstva. Oni su u Berlinu pobedili Tursku tek posle produžetka sa 87:86 (18:11, 25:24, 6:22, 28:20, 10:9). Rival u četvrtfinalu biće im bolji iz meča između Srbije i Italije, a oni se sastaju u nedelju.


EVROPSKO PRVENSTVO: U nedelju od 12 igraju Ukrajina – Poljska, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Poljske 2.55. 


Bili su Francuzi favoriti i vodili su posle prvog poluvremena, a onda je usledio prekid filma. U trećoj deonici su “trikolori” ubacili samo šest poena, a imali su i dosta izgubljenih lopti. Sama završnica je bila dramatična.

Vodila je Turska sa 77:75 kada je 12 sekundi pre kraja Timoti Luvavu napravio nesportsku ličnu grešku. Mogli su Turci da reše meč, ali je prvo Čedi Osman promašio dva slobodna bacanja, a potom je prilikom ubacivanja sa strane lopta ispala Bugrahanu Tunčeru.

Francuzi su se najednom vratili u život, a dve sekunde pre kraja je Rudi Gober zakucao i odveo meč u produžetak. Upravo je Gober mogao da zapečati sudbinu Turaka.

Fauliran je 13 sekundi pre kraja, ali je promašio oba slobodna bacanja. Na semaforu je pisalo 87:86 za Francusku, ali je Turska imala napad. Međutim, Furkanu Korkmazu je ispala lopta i sve nade Turaka su pale u vodu.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Gober sa 20 poena, dok su Evan Furnije i Tomas Ertel ubacili po 13. Kod Turaka je Tunčer ubacio 22 poena, a Korkmaz 18.

PROČITAJTE JOŠ:

STIŽE PODRŠKA Legendarni rukometaš: Ja sam zvezdaš, hoću da gledam Zvezdu u Evroligi (VIDEO)

BRAĆA ZAUVEK! Fantastična koreografija u čast košarkaša Partizana (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.