Budimo u kontaktu

ABA LIGA

“BIO SAM BESAN NA OBRADOVIĆA” Naneli otvorio dušu o odnosu sa trenerom Partizana: Pitao sam se šta se dođavola dešava?!

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Džejms Naneli i Željko Obradović (Foto: Starsport)

Košarkaš crno-belih je u karijeri prošao kroz mnogo teških trenutaka. Kao i većina profesionalnih sportista, uglavnom. Potrebno je mnogo odricanja, žrtve i napornog rada kako bi se izborio za svoje mesto pod suncem. Amerikanac je u tome uspeo.


KUP AFRIČKIH NACIJA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Egipta protiv Gane je 2.15. Početak meča je zakazan za 21.00.


Džejms Naneli je jedan od najboljih košarkaša Partizana. Prošle sezone je bio možda i najzaslužniji što je tim izašao iz krize i počeo da igra onako kako se očekivalo. Kasnije, crno-beli su se plasirali u Top 8 fazu Evrolige, malo je nedostajalo i na Fajnal for, a potom su došli i do titule u ABA ligi.

U razgovoru za podkast Evrolige na čelu sa voditeljom Džoom Arlaukasom, otkrio je da ranije nije znao ko je Željko Obradović. Neverovatno iz današnje perspektive, s obzirom na to da je Amerikanac dugo godina jedan od jačih aduta srpskog stručnjaka kako u Partizanu, tako i u Fenerbahčeu:

– U Avelinu sam igrao odlično, imali smo sjajan tim, dobre veterane i mlađe igrače. Iskreno, nisam imao pojma ko je Željko Obradović. Stvarno, pojma nisam imao. Sve što mi je agent rekao bilo je “taj trener će da te izazove, ali bićeš dobro”. To je sve što mi je rekao, od reči do reči.

NIJE ZNAO KO JE ŽELJKO OBRADOVIĆ

Potom je objasnio kako je izgledala prva godina kod popularnog Žoca u Istanbulu:

– Igrati za Željka, nije lako, prva godina je baš teška. Želi da izgradite odnos, da zaradite njegovo poštovanje. Igrao je na najvišem nivou, trenirao je najbolje, video je sve, šta ćeš ti uraditi da se istakneš i zaradiš njegovo poštovanje? Ako mu kažeš nešto, za šta misliš da greši, dobiješ odgovor od njega i onda se zapitaš da si možda ti taj koji je pogrešio.

Na jednoj utakmici, Naneli je doživeo jeziv pad, zbog koga je hitno prebačen u bolnicu:

– Sećam se toga, nisam pričao to ljudima. Bio sam toliko besan na Obradovića što me nije ubacio, uveo me u igru na kraju treće četvrtine. Ušao sam pred kraj treće deonice, sedeo sam na klupi, bio ljut, pitao sam se šta se kog đavola dešava. Zašto ne igram? Bio sam baš besan. Onda me je uveo.

JEZIVA POVREDA

Nastavio je Džejms u istom dahu:

– Mislim da sam u prvom napadu poentirao, pa asistirao u sledećem, onda je došao taj potez, spremio sam se da zakucam jednom rukom, pa da se okrenem i da pogledam trenera onako u besu, da mu kažem da je trebalo da igram od početka. Skočio sam, zakucao, odrazio sam se sa pogrešne noge, nisam uspeo da uhvatim obruč i kada sam zakucao. Onda je usledila tišina, čuo sam neki zvuk pucanja, samo se toga sećam. Ne znam od čega se to čulo, sve je bilo tako tiho. Probudio sam se u sledećem momentu i prošao kroz bolnička vrata. Samo se toga sećam.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.