Budimo u kontaktu

EVROLIGA

EFES ODBRANIO TRON! Vasa je “tata” ove igre, titula ostaje u Istanbulu!

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Vasilije Micić (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Titula ostaje u Istanbulu! Efes je novi/stari šampion Starog kontinenta! Četa Ergina Atamana savladala je Real Madrid sa 58:57 (15:14, 19:15, 8:11, 15:18).


Španija 2: Na meču Eibar – Tenerife, naša kladionica nudi kvotu 2.25 za igru ug 3+.


Počelo je tvrdo na obe strane terena. Prve poene na meču postigao je Vasilije Micić posle dva minuta igre u Štark areni. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, igralo se koš za koš,a onda je Tavares uzeo stvari u svoje ruke. Centar “kraljevskog” kluba vezao je deset poena, čime je doneo svojoj ekipi plus šest (12:6). Sa druge strane, jedini konkretan odgovor imao je Vasilije Micić (šest poena).

I druga deonica započeta je poenima Micića za vođstvo Efesa – 16:15. Rezultarsku klackalicu Madriđani su prekinuli serijom 11:2, posle koje ponovo stiču osetnije vođstvo – 29:22. Ekspresno je tim iz Istanbula odgovorio serijom 7:2, što je primoralo Lasa da zatraži tajm-aut. Real se trojkom Rendolfa u finišu odlepio na plus pet, čime je i završeno prvo poluvreme (34:29).

“Kraljevski” klub je u nastavku potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom, došao do devet poena prednosti (40:31), pa je Ataman morao da reaguje tajm-autom. Fantastičnom igrom u napadu, turski tim minut pre kraja dolazi na samo minis dva (42:40). Finiš trećeg kvartala obeležila je “čarka” na relaciji Anderson – Poarije.

Trojka Micića, a zatim i zakucavanje Singltona “zapalili” su publiku u dvorani. Već posle tri minuta igre u poslednjoj deonici bilo je jasno da ćemo da gledamo neizvesnu utakmicu do samog kraja (47:44). Tibor Plajs odigrao je izuzetni važnu ulogu dva i po minuta pre kraja, kada je “okrenuo” rezultat u korist Efesa sa par sjajnih sekvenci – 53:50. Popravio je isti igrač i promašaj Micića pri rezultatu 56:55, posle čega je na minut do kraja Laso morao da zove novi tajm-aut (58:55). Sjajan prodor i pogodak Ljulja ostavio je “kraljevski” klub u životu 44 sekunde pre kraja (58:57). Promašio je Larkin trojku za “overu” pobede, ali efikasan skok tima iz Istanbula rešio je pitanje pobednika i novog/starog šampiona Evrope!


REAL MADRID – ANADOLU EFES 57:58 (15:14, 19:15, 8:11, 15:18)

Dvorana: Štark arena

REAL MADRID: Kozer 3, Nunez, Rendolf 6, Fernandez 2, Abalde 2, Hanga 5, Dek 5, Poarije 5, Tavares 14, Ljulj 9, Jabusele 3, Tejlor 3.

ANADOLU EFES: Larkin 10, Bobua, Singlton 4, Brajant, Gazi, Moerman, Tunčer, Plajs 19, Micić 23, Anderson, Petrušev, Danston 2.


PROČITAJTE JOŠ:

https://www.maxbetsport.rs/ustalasao-se-balkan-solak-zeli-da-kupi-posrnulog-velikana-i-obecava-budzet-od-15-000-000-evra-362892/

ZAKUVALO SE “Pršte varnice” na terenu! Sukob Andersona i Poarijea obeležio treći kvartal (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.