Budimo u kontaktu

KATAR 2022

Englezi lako izbacili Senegal, imamo evropski superderbi u četvrtfinalu! (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Hari Kejn postiže drugi gol (Foto: Beta/AP)

Imaćemo evropski superderbi u četvrtfinalu. Englezi su pokazali da ponovo mogu visoko na Mundijalu. U Rusiji su bili četvrti, videćemo za kakvo dostignuće su sada spremni. Moćnim izdanjem razbili su Senegal – 3:0 (2:0).


Na meču Japan – Hrvatska, naša kladionica nudi kvotu 2.25 za igru ug 3+.


Obe ekipe su počele vrlo oprezno. Englezi su imali posed, ali su bolje prilike u prvih pola sata imali Senegalci. Dija je u 23. minutu pucao, lopta je pogodila Stounsa u ruku, ali su salvadorski sudija i VAR soba procenili da nema elemanata za penal.

Ponovo se Dija, napadač Salernitane, našao u šansi osam minuta kasnije. Pucao je iz vrlo teške pozicije, a Pikford je bio na mestu.

Do tog 39. minuta Englezi nisu stvorili priliku, a tada su poveli. Strelac je bio Džordan Henderson, ali je najveći deo posla odradio sjajni Džad Belingem. On je spojio sa golom kapitena Liverpula.

Isti igrač je odigrao ključnu ulogu i kod drugog gola. Oduzeo je loptu na sopstvenoj polovini, pokrenuo kontru i odličnim pasom poslio Fodena koji je odmah poslao ka Kejnu. Kapiten u takvim situacijama ne greši.

Sve je bilo rešeno samo dva minuta pošto je Eduar Mendi jedva odbranio udarac Kejna sa dvadesetak metara. Sjajni Foden je lepo prošao po levoj strani, poslao idealnu loptu pred gol, a Bukajo Saka je lako pogodio cilj.

Igra afričke selekcije raspala se mnogo pre toga. Osim u uvodnih pola sata, Senegal nije pronalazio način da ugrozi odbranu rivala. Timu Gereta Sautgejta je ostalo da rutinski privede utakmicu kraju, što je i učinio.

Vrhunskom partijom Englezi su zakazali veliki sudar sa komšijama s druge strane Lamanša, Francuzima. Bez Manea, Senegalci su u Kataru pružili koliko su mogli. Za njih je osmina finala bila podvig i – limit.

ENGLESKA – SENEGAL 3:0 (2:0)

Strelci: 1:0 Henderson 39, 2:0 Kejn 45+3, 3:0 Saka 57. Stadion: Al Bajt. Sudija: Ivan Barton (Salvador) 7.

ENGLESKA: Pikford 7 – Voker 6.5, Stouns 7 (od 76. Dajer -), Megvajer 7, Šo 6.5 – Rajs 7, Belingem 8 (od 76. Maunt -), Henderson 7.5 (od 82. Filips -) – Saka 7 (od 65. Rašford -), Kejn 8, Foden 8 (od 65. Griliš -).

SENEGAL: E. Mendi 5.5 – Sabali 5, Kulibali 5, Dijalo 5, Jakobs 5.5 (od 84. Balo-Ture -) – Sis 5 (od 46. P. Gej 5.5), N. Mendi 5.5 – Sar 5.5, Ndiaje 5 (od 46. Dijeng 5), Dijata 5 (od 46. P. Sar 5) – Dija 5.5 (od 72. Dijediju -).

Igrač utakmice: Džad Belingem (Engleska)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.