Budimo u kontaktu

Blog

Evo zbog čega je dobro što Arsenal nije doveo nikoga u januaru

Engleski fudbal

Objavljeno

,

Arsenal ima najslabiji tim od top 6 ekipa, a još je nekolicina igrača otišla ili puštena. (AP Photo/Ian Walton)

I sami smo se šalili na račun Arsenala i njegove neaktivnosti u poslednjem danu prelaznog roka. Ali, da li je zaista tragično što kada su im pobegli igrači koje su želeli nisu pošto-poto pronašli neke alternative?

Ja mislim da ne i to ću probati da dokažem ovim tekstom.


BIRMINGEM – ŠEFILD JUN. 2&2-4 OŠTRICE JURE PLEJ-OF


Jasna mi je zabrinutost navijača. Arsenal ima najslabiji tim od top 6 ekipa, a još je nekolicina igrača otišla ili puštena. U drugi deo sezone se ulazi sa samo dva napadača, ali hajdemo redom.

“Tobdžije” su odigrale već 21 utakmicu u ligi i ispali iz oba kupa, dok Evrope nije ni bilo. Zapravo, od sada do 1. aprila Arsenal ima samo pet utakmica. Nema razloga da bude previše povreda?!?

Do kraja sezone ima samo 17 utakmica, pa nije baš ni da bi ovi što su pušteni dobili previše minuta. Igrači koji su pušteni ionako nisu mnogo bili na terenu.

Obamejang ne deluje da bi ikada više igrao u klubu i super je rešiti se njegove plate. Sead Kolašinac odavno ne igra, kao i četvrti i peti štoperski izbori Pablo Mari i Kalum Čembers. Mladi napadači Folarin Balogun i Tajriz Džon-Džuls nisu ni u mislima u prvom timu. Ejnski Metland-Najls ne znamo ni zapravo šta igra, ali ne bi svakako dobio previše minuta u Premijer ligi. Nije ni do sada.

Jedini razlog zašto bi neko od nabrojanih (puštenih) igrača igrao je mnogo povreda, ali tu dolazimo do onoga od samo 17 utakmica i to odlično raspoređenih.


OKSFORD – PORTSMUT GG3+ GOLOVI SU NACRTANI OVDE


Druga stvar koja mi se sviđa je što nije bilo panične kupovine. Kad već nisu doveli Vlahovića dobro je što nisu Tomasa Lemara za 92.000.000 funti! Zar ne?

Videli smo već dovođenje povređenog Kim Kalstroma samo da se navijači primire kao da je neko došao. Pa onda gubljenje Aleksisa Sančeza i onda prihvatanje Mhitarjana koga Junajted neće?!?

Da li je ispalo nešto dobro od toga? NE. Da tada nije došao Jermenin kome su dali ogromnu platu možda bi zadržali Remzija ne leto. Uzrok i posledice, kapirate?

Miran transfer rok, ali fino čišćenje plata pozitivno utiče na sledeći prelazni rok. Svakako je dobro na duže staze. Zašto bi žurili i srljali ovaj januar? Zato što su se navijači, ovi do 25 godina, ponadali da mogu do top 4?

Ne, ne, mi stariji znamo. Opekli smo se previše puta, previše puta smo se razočarali.

Realno gledano Mančester junajted ima bar dva puta bolji tim od Arsenala i dužu klupu, a na njoj nije Solskjer pa da se možeš nadati tolikom krahu. Totenhem ima menadžera svetske klase i takođe nemaju Evropu više.

Četvrto mesto nije realno ove godine i neće ga biti. (Laurence Griffiths/Pool via AP)

Zato je ovaj prelazni rok ulaganje na duže staze, ulaganje u sledeći prelazni rok na leto kada će nešto značiti. Ova sezona je bačena u vodu.


ČELSI – PLIMUT 1-1&3+ PLAVCI OVO UVEK LAKO REŠAVAJU


Treća stvar koja je dobra i zašto ovo može biti dobro na duže staze je što je Arteta očistio neke starije igrače koji su bili neprofesionalni iza kulisa.

Sada je ekipa manja, kompaktnija. Sada će klinci morati da iskoče i preuzmu odgovornost, brže će sazreti. Ili neće. Do velikog leta koje nas čeka možda iskoči neki novi materijal za kapitena, možda iskoči neki novi igrač koji iznapreduje u zver.


HADERSFILD – BARNSLI 1&2-3 TERIJERI SU MNOGO KVALITETNIJI


Pošto nikada nisam krio za koga navijam konstatno dobijam pitanja od vas „da li sam i dalje za Artetu?“ Apsolutno DA, evo i zašto.

Arsenal odavno već nije u poziciji da samo pokupi na tržištu najbolje igrače. Ne može, jer će oni otići u Liverpul, Siti, Čelsi i Junajted. Niti može da se nosi finansijski sa njima.

Znači Arteta mora da „izmisli“ igrača za manje pare i da ga nekako ubedi da dođe u klub, a ne kod konkurencije.

I uspeva u tome! Evo ga Gabriel, ušao je u reprezentaciju Brazila. Ben Vajt je vrlo verovatno budući štoper reprezentacije (mada je on već bio u timu za EURO prošli) i Remzdejl budući prvi golman. Saka i Smit-Rou su ušil u reprezentaciju isto, Tirni je postao kapiten Škotske.

Pre nekoliko godina Arsenal gotovo da nije imao pet igrača na tom nivou. Mislim da se kvalitet podiže samo treba vreme jer konkurencija ne čeka nego gazi napred. Ovo je jedini put kojim se može ići.

Ono što najviše gotivim kod njega je što se vidi njegova ruka na terenu, vidi se šta želi i gradi se identitet tima. Naravno da će još uvek biti oscilacija u igri jer je mlad tim i grešiće ali i učiti.

Takođe, još treba očisiti tim od nekih slepih putnika… Ja se ne brinem za Artetu, malo me brine Edu kao sportski direktor i ekipa oko njega, ali ne bih još da sudim.

Ovo je hrabar potez Edua i Mikela, a zamislite da ja grešim (što je svakodnevnica) i Arteta izvuče top 4 ove sezone?

Koje ludilo nas tek onda čeka!

Dulle Varney

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.