Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Evroliga kakvu ne pamtimo – i najbolji padaju kad niko ne očekuje, ni šampion Evrope nije među osam

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Niko nema 12 pobeda na polovini ligaškog dela, a tri kluba imala su šansu pred 17. kolo. Ne pamtimo kad je Evroliga ovako bila izjednačena, favorita nema ili kada to i jesu na papiru – lagano mogu da padnu. To se najbolje videlo na utakmicama koje su odigrane u četvrtak.


ŠPANIJA Od 21 čas Valensija dočekuje Kadiz, a kvota na igru GG u kladionici MaxBet je 1.95.


Baskonija je hit ove sezone, ima lidersku poziciju i posle poraza od poslednjeplasirane Albe. Još veće iznenađenje je poraz Barselone pred svojim navijačima od Virtusa, posle pobede u Beogradu nad Crvenom zvezdom, do koje je stigla trojkom Nikole Mirotića posle gaženja aut linije.

Još jedan tim imao je priliku da ostvari 12. trijumf – Monako. Odličan tim iz Kneževine igrao je egal meč u Areni tri četvrtine,  ali onda je počišćen kada se sve odlučivalo. U petak Real Madrid (dočekuje Makabi) i Olimpijakos (domaćin Milanu) imaju šansu da se pridruže vodećem trilingu.

Partizan se potpuno vratio u igru i ponovo može da mašta o plasmanu u plej-of, posle serije od četiri pobede. Crno-beli imaju osam pobeda i devet poraza, jedan trijumf manje od Žalgirisa koji je trenutno osmi.

Crvena zvezda od 20.30 gostuje Valensiji i ima šansu da ponovo dođe do većeg broja pobeda nego poraza (trenutno 8:8). Ako pobedi staće uz rame litvanskom predstavniku, ako ne uspe imaće isti bilans kao najveći rival.

Koliko je Evroliga nepredvidiva, pokazuje i činjenica da dvostruki uzastopni šampion Evrope Efes, pred utakmicu sa Asvelom u Istanbulu, nije među najboljih osam na kontinentu. Ali navikli smo da tim Vasilija Micića igra najbolje kad je najpotrebnije.

Ovo je raspored večitih u šest sledećih kola, ne računajući gostovanje crveno-belih Valensiji:

CRVENA ZVEZDA

10. januar MONAKO

12. januar REAL MADRID

20. januar Žalgiris

27. januar PARTIZAN

31. januar Virtus

2. februar Olimpija Milano

PARTIZAN

11. januar Makabi

13. januar BASKONIJA

19. januar Valensija

27. januar Crvena zvezda

31. januar ASVEL

3. februar Žalgiris

* Velikim slovima napisana su imena koje “večiti” dočekuju

PROČITAJTE JOŠ:

IKS FAKTOR ZA PARTIZAN Anđušić posle maestralne partije protiv Monaka: “Grobari” su gospoda! (VIDEO)

ŽELJKO OBRADOVIĆ POSLE VELIKE POBEDE Čestitke timu i publici! A onda je poslao šifrovanu poruku…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.