Budimo u kontaktu

EVROLIGA

EVROLIGA ZOVE Poznati Partizanovi rivali u borbi za pozivnicu? Jedan se posebno ističe!

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Crno-beli su propustili priliku da preko terena ostvare plasman u Evroligu. Poraz od Burse u Evrokupu, a zatim i od Zvezde u finalu ABA lige ostavili su “parnom valjku” samo jedan put do elite.


LIGA NACIJA: U četvrtak od 20:45 igraju Grčka – Kipar, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.22. 


U Humskoj nemaju izbora – put do Evrolige vodi preko specijalne pozivnice! Partizan ima definisane ciljeve, tim, trenera i dobru infrastrukturu unutar kluba, ali i rivale u borbi za učešće u najboljem evropskom košarkaškom takmičenju.

Ukoliko ruski klubovi ostanu pod sankcijama (računamo i CSKA koji ima licencu), učesnici Evrolige za narednu sezonu biće:

Real Madrid (Španija)

Barselona (Španija)

Baskonija (Španija)

Anadolu Efes (Turska)

Fenerbahče (Turska)

Olimpijakos (Grčka)

Panatinaikos (Grčka)

Žalgiris (Litvanija)

Makabi (Izrael)

Alba (Nemačka)

Bajern Minhen (Nemačka)

Asvel (Francuska)

Monako (Francuska)

Olimpija Milan (Italija)

Virtus Bolonja (Italija)

Crvena zvezda (Srbija)

SPECIJALNA POZIVNICA

SPECIJALNA POZIVNICA

Najozbiljniji konkurenti za dva upražnjena mesta su Valensija, Partizan, Huventud i Bursa. Jedna od dve specijalne pozivnice gotovo izvesno će da pripadne Špancima, najverovatnije Valensiji. Za drugu će borbu da vode crno-beli i klub iz Turske.

“Parni valjak” nalazi se u dosta boljoj poziciji, prevashodno zahvaljujući Obradoviću i finanijskoj situaciji unutar kluba. Sa druge strane, Bursa još nema minimalni budžet koji je potreban kako bi igrala u Evroligi. Turski tim trenutno se uzda u generalnog sponzora, Fruti Ekstra, kao i u pomoć grada.

No, ipak, pre svake priče o pozivnicama treba da se pomene kako Evroliga nije definisala pitanje CSKA (pravni problemi zbog licence) kao i ko će da bude novi prvi čovek lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Budućnost šampion Crne Gore, Džikić eskivirao dodelu pehara i novinare

CSKA PREDSTAVIO ILIĆA Sale pričao o rušenju Ludogoreca, otkrio i zašto nije seo na klupu Partizana! (VIDEO)

 

31 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.