Budimo u kontaktu

EVROLIGA

PRELEPA SLIKA IZ ARENE OBIŠLA SVET! Senzacionalna atmosfera upriličena ubedljivom pobedom – svi pričaju o Zvezdinoj publici (FOTO+VIDEO)

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Atmosfera u Areni, Crvena zvezda - Asvel (foto: Starsport)

Dugo su navijači Crvene zvezde iščekivali početak nove evroligaške sezone i sinoć su ga upriličili fantastičnom atmosferom. Crveno-beli su se na velika vrata vratili u “Arenu”, gde su na otvaranju sezone u Evropi ubedljivo savladali Asvel – 94:73.


SERIJA A: Leće – Sasuolo (20.45), kvota na tip GG u kladionici Maxbet iznosi 1.78


Budući da je klub prodao oko 12.000 sezonskih karata, za sinoćnu utakmicu je zbog velikog interesovanja navijača u prodaju pušten dodatni kontigent. Fenomenalnu partiju svog tima sa tribina je pratilo čak 19.000 vatrenih pristalica crveno-belih.

ČITAV SVET HVALI ATMOSFERU U ARENI

Kako to obično biva, navijači su bili glasniji od zvučnika tokom intoniranja himne Evrolige. Neposredno pre početka utakmice čitava dvorana je doprinela pravoj gladijatorskoj atmosferi, što je ispraćeno od strane mnogih ljubitelja košarke, te su pohvale kako od Evrolige, stizale čak i od “preko bare”.

MEĐU PUBLIKOM NOLE, BORIŠA I FUDBALERI

Spektaklu u “Areni” takođe su dodatno doprineli srpski sportisti. Prisustvo najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, izazvalo je oduševljenje među publikom, koje je dodatno skočilo kada je u halu ušetao heroj srpske reprezentacije, Boriša Simanić, koji je uprkos oporavku od teške povrede zadobijene na proteklom Mundobasketu, odlučio da uživo bodri svoj bivši tim.

foto: Starsport

Takođe, utakmicu su sa lica mesta pratili i fudbaleri Crvene zvezde, koji su dan ranije remizirali sa Jang Bojsom (2:2) u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona. Među njima su bili Mirko Ivanić, Nemanja Milunović, Zoran Popović i Miloš Degenek.

IZJEDNAČEN REKORD EVROLIGE PO BROJU TROJKI

Sve to su izabranici Duška Ivanovića ispoštovali i uzvratili sjajnom igrom, odnosno, ubedljivom pobedom nad Asvelom. Odlično su otvorili utakmicu sa šutom za tri poena 6/6, te je tako do kraja meča dostignut rekord Evrolige po broju ubačenih trojki – 17.

Najbolji pojedinac duela, Šabaz Nejpir nije krio oduševljenje atmosferom u dvorani. On je imao učinak od 21 poena, tri skoka i jednom asistencijom, a neposredno posle meča je izneo veliki broj pohvala za navijače Crvene zvezde:

Veoma sam uzbuđen, ovo je prvi od mnogih koraka koje moramo da napravimo kako bismo bili najbolji. Navijači? O, čoveče, to je neverovatno! Prvi put igram u Srbiji i ne mogu ovo ni da objasnim. Trebalo mi je vremena da shvatim šta se dešava – istakao je Nejpir.

MARKOVIĆ SE OPROSTIO OD NAVIJAČA

Iskusni plejmejker, Stefan Marković, je na kraju prošle sezone odlučio da objavi kraj košarkaške karijere. Ispunio je popularni “Pefi” san da završi sa profesionalnom košarkom u Crvenoj zvezdi, od strane koje je na startu nove sezone dobio oproštaj kakav i zaslužuje.

IVANOVIĆ NEZADOVOLJAN ZBOG GREŠAKA, ALI POHVALIO ZALAGANJE

Međutim, Ivanović na konferenciji nije bio toliko zadovoljan partijom svog tima. Možemo samo da nagađamo da li mu je želja bila da ne dozvoli svom timu da “poleti” ili zaista smatra da igra nije bila na potrebnom nivou. Ipak, apostrofirao je zalaganje i želju kao najbitniji faktor, čega definitivno nije manjkalo u redovima njegovog tima:

– Ovo je bila teška i opasna utakmica. Igrači su toga bili svesni i imali su izvanrednu energiju. Ipak, imali smo propuste. Napravili smo nekoliko teških grešaka. Teško je da se zadrži koncentracija kada se vodi, ali u narednim duelima moramo da popravimo odbranu, igramo strpljivije i nalazimo bolja rešenja u ofanzivi. Generalno, mislim da su igrači dali maksimum. Normalno je da se prave greške, one su sastavi deo ovog posla. Kada se ekipa bori, onda to nije nikakav problem. Dovoljno su iskusni i pametni, igrali smo dobro, ali moramo da igramo bolje.

NAREDNI IZAZOVI CRVENO-BELIH

Crveno-beli su trenutno, bar do večeras, na prvom mestu tabele Evrolige. Jasno je da to ne znači previše, budući da su odigrali samo jedan meč i da više od polovine ekipa svoj još uvek nisu odigrale, ali nema sumnje da se navijačima takav prikaz dopada.

Izabranici Duška Ivanovića pred njima 8. oktobra dočekuju Cedevita Olimpiju o okviru ABA lige, dok je naredno domaćinstvo u Evroligi zakazano za 18. oktobar protiv Monaka. Pre toga, Crvenu zvezdu 13. očekuje gostovanje Žalgirisu.

3 Komentara

3 Comments

  1. CRKNITE GLODARI

    06.10.2023. at 10:17

    ZVEZDA🌟,SVE ŠTO JE NAJBOLJE IZ SRBIJE! UMNO,ARISTOKRATSKO,DEMOKRATSKO, ZA PRIMER I PONOS KK I FK CZV!

  2. Milan

    06.10.2023. at 23:36

    Bleda kopija…

    • Dzoni

      07.10.2023. at 13:20

      Koga Patlidzana.🤔😂🤣😂🤣😂.gdje ste bili 10 godina???,igrali se klikera dok su Velike cike ovakvu atmosferu odavno pantentirale

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.