Budimo u kontaktu

Formula 1

FERSTAPEN: Pobedio sam i pored okretanja za 360 stepeni na stazi

Darko Noveski

Objavljeno

,

Maks Ferstapen zabeležio novu pobedu (Foto: Beta/AP)

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da se u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske nadao plasmanu na podijum, zbog lošije startne pozicije i da je srećan što je pobedio, u kako je naveo, ludoj trci.


PARAGVAJ Libertad od 22 dočekuje Resistenciju, a kvota na igru 2+pp u kladionici MaxBet je 2.30. Ko ne reskira, taj ne dobija…


U početku sam se nadao da se mogu približiti podijumu, uslovi su bili nezgodni, ali mi smo imali zaista dobru strategiju. Uvek smo dobro reagovali i išli u boks u pravo vreme. Mislio sam da imamo dobar rezultat, a na kraju i uz okretanje na stazi od 360 stepeni, pobedio sam – rekao je Ferstapen.

Ferstapen je trku na Hungaroringu počeo sa 10. mesto, ali je dobrom vožnjom, ali i lošom strategijom Ferarija, uspeo da zabeleži 28. pobedu u karijeri.

Ovo je bila luda trka i naravno da sam vrlo srećan što smo pobedili – dodao je holandski vozač.

Ferstapen sada ima 258 bodova, 80 više od prvog konkurenta za titulu Šarla Leklera iz Ferarija, koji je zauzeo šesto mesto. Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa osvojio je drugo mesto, a trku je počeo sa sedme pozicije.

Mučio sam se na početku trke i nisam bio siguran da li ću uspeti da sustignem ove momke, ali malo po malo, balans je bio dobar, a i dobro sam startovao. Želim da odam priznanje mom timu koji se trudio i nije odustao u ovoj teškoj godini. Popeti se na podijum, oba bolida su dva puta bila na podijumu, to je posebno za nas, a Džordž danas nije imao sreće – naveo je britanski vozač.

Ostali vozači imaju prednost, ali mi očigledno smanjujemo zaostatak i ovo je sjajan način da odemo na pauzu, uz saznanje da imamo performanse. Nadam se da ćemo u drugoj sezoni biti još bolji i da ćemo početi da se borimo sa vodećima. Nadao sam se kiši u završnici trke, kako bih se borio sa Maksom, ali nije bilo dovoljno vremena – dodao je Hamilton.

On je ocenio da bi se borio za pobedu, da je bolid u kvalifikacijama radio kako je trebalo.

Da smo juče imali bolje kvalifikacije, da je DRS radio, bili bismo u konkurenciji za pobedu, ali zaista, zaista sam srećan. Zahvalan sam navijačima na podršci – naveo je Hamilton.

Njegov timski kolega Džordž Rasel startovao je sa pol pozicije, ali je zauzeo treće mesto posle problema sa gumama.

Kada je počela kiša bili smo na mekim gumama i na početku sam pomislio da smo u borbi. U završnici na srednje tvrdim gumama sa nešto jačom kišom – mučio sam se – rekao je on.

Rasel je dodao da je srećan zbog dva plasmana na podijum za ekipu.

Sjajan posao ekipe. Juče pol pozicija, danas dvostruki podijum, definitivno napredujemo i zaista sam ponosan na posao koji smo obavili – naveo je Rasel.

U šampionatu Formule 1 sledi pauza od mesec dana, a naredna trka na programu je 28. avgusta u Belgiji.

FERSTEPEN JE NEUNIŠTIV Počeo trku sa 10. pozicije, bolid mu se okretao na stazi, pa osvojio Hungaroring! (VIDEO)

ISPROVOCIRALI GA MOLBOM Emeri pokazao navijačima srednji prst, nećete verovati šta su tražili od njega… (VIDEO)

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.