Budimo u kontaktu

FIFA

FIFA i UEFA suspendovali ruske klubove i reprezentacije

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Rusije (Foto: Beta/AP)

Evropska i svetska fudbalska organizacija UEFA i FIFA suspendovali su sve ruske klubove kao i reprezentacije ove zemlje u svojim takmičenjima. Ova odluka važi do daljnjeg.


SERIJA A: Od 20:50 igraju Atalanta – Sampdorija, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.42. 


Posle prvobitnih odluka koje su usvojili Savet FIFA i Izvršni komitet UEFA, a koje su predviđale donošenje dodatnih mera, FIFA i UEFA su danas zajedno odlučile da se svim ruskim timovima, bilo reprezentativnim ili klupskim timovima, suspenduje učešće u oba FIFA i UEFA takmičenja do daljnjeg. Ove odluke su usvojili Biro Saveta FIFA i Izvršni komitet UEFA, odnosno najviši organi odlučivanja obe institucije o ovako hitnim pitanjima – piše u saopštenju na sajtu UEFA i dodaje se:

Fudbal je ovde potpuno ujedinjen i pun solidarnosti sa svim pogođenim ljudima u Ukrajini. Oba predsednika se nadaju da će se situacija u Ukrajini značajno i brzo popraviti kako bi fudbal ponovo mogao da bude faktor jedinstva i mira među ljudima.

To znači da ruski fudbaleri neće da igraju u martovskom baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru. Voljom žreba je odlučeno da Rusija dočeka Poljsku u polufinalu baraža, a potom da pobednik tog meča dočeka boljeg iz susreta Švedska – Češka. Ostaje da se vidi da li će Poljaci direktno da se plasiraju u polufinale ili će neko da igra umesto Rusije.

Od ruskih klubova u Evropi je ostao samo moskovski Spartak koji je trebalo da igra protiv Lajpciga u osmini finala Lige Evrope. Nemački tim se tako direktno plasirao u četvrtfinale. Ti mečevi su bili planirani za 10. i 17. mart.

PROČITAJTE JOŠ:

Ruski klubovi izbačeni iz Evrolige i Evrokupa! Evo šta to znači za Zvezdu i Partizan

MOK pozvao na isključivanje Rusije i Belorusije iz međunarodnih takmičenja

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.