Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

FIFA NAREDILA Brazil i Argentina moraju opet na teren

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Argentine (Foto: Beta/AP)

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odredila je da reprezentacije Brazila i Argentina ponovo moraju da odigraju utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koja je prekinuta zbog kršenja antikovid pravila i kaznila je aktere.


LIGA ŠAMPIONA: U sredu od 21 igraju Inter – Liverpul, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.05. 


Utakmica je igrana 5. septembra u Sao Paolu, a zvaničnici zdravstvenih vlasti Brazila ušli su u teren i prekinuli meč u sedmom minutu, pošto su četvorica argentinskih fudbalera prekršila pravila o karantinu i falsifikovali prijave. Oni su tvrdili da prethodnih 14 dana nisu bili u Velikoj Britaniji, koja je tada bila na crvenoj listi brazilske vlade, a došli su iz klubova Premijer lige.

Argentinski fudbaleri Emilijano Buendija, Emilijano Martines, Đovani Lo Čelso i Kristijan Romero suspendovani su sa po dve utakmice u organizaciji FIFA, pošto nisu poštovali protokol svetske kuće fudbala. FIFA je kaznila Fudbalski savez Brazila sa 550.000 švajcarskih franaka “zbog narušavanja reda i bezbenosti i napuštanja utakmice”.

Fudbalski savez Argentine kažnjen je sa 250.000 funti “zbog neispunjavanja obaveza u vezi sa redom i bezbednosti, pripremom i učešćem u utakmici i prekidanjem utakmice”. FIFA nije odredila novi termin meča.

Brazil i Argentina su se već plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru, a južnoameričke kvalifikacije završiće se u martu.

UEFA ČASTI Ako Zvezda i Partizan stignu do finala navijače čekaju besplatne ulaznice

Đorđević: Očekujem da ovo bude proleće fudbalera Vojvodine

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.