Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

FINA izabcila plivače iz Rusije i Belorusije sa SP

Darko Noveski

Objavljeno

,

FINA izbacila Ruse i Beloruse (Foto: Beta/AP)

Međunarodna plivačka federacija (FINA) izbacila je ruske i beloruske plivače sa Svetskog prvenstva zbog vojne intervencije Rusije u Ukrajini.


PRIJATELJSKI MEČ: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Srbije protiv Mađarske je 2.12.


FINA je do sada dozvoljavala ruskim i beloruskim sportistima da učestvuju kao neutralni, bez državnih simbola, ali je promenila odluku.

Posle nezavisne procene rizika, Biro FINA se danas sastao i potvrdio da sportisti i zvaničnici iz Rusije i Belorusije neće učestvovati (na Svetskom prvenstvu) – navodi se u saopštenju FINA.

Svetsko prvenstvo u plivanju, ronjenju, vaterpolu i umetničkom plivanju održaće se u junu i julu u Mađarskoj. Reprezentacije Nemačke i Švajcarske su nedavno nagovestile da bi mogle da bojkotuju takmičenje ako Rusiji bude dozvoljeno učešće.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu 2019. godine, Rusija je bila treća po broju osvojenih medalja, iza Kine i SAD.Rusiji je oduzeta organizacija Svetskog prvenstva u malim bazenima, koje je trebalo da se održi u decembru u Kazanju i Fina traži novog domaćina.

NESTALI “VELIKANI” – Vojvodina: Za jedan klub su Zvezda i Partizan bili boranija, drugi klub iz Banata je bio fabrika napadača (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.