Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

STALNE ROTACIJE Samo su dva igrača sigurna u timu kod Bahara! Tandem važan za napad

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Barak Bahar (Foto: Starsport)

Mnogo rotacija od početka sezone. Nije se desilo od juna da je Crvena zvezda odigrala dva uzastopna takmičarska meča u istom sastavu. Možda je ova činjenica i ključ problema da igrači nisu u dobroj formi, koja se brusi igranjem bez obzira na “umor”.


EVROLIGA: Makabi dočekuje Barselonu u 20.05, a kvota kladionice MaxBet da će na meču da padne više od 163 poena je 1.90.


Teško je u ovom trenutku predvideti, kakav će sastav Barak Bahar da izvede na teren. Nije izraelski stručnjak izbrusio standardan sastav koji bi imao promene samo kada su u pitanju povrede ili kartoni. Menjao je i formacije tima. Iako je od početka prvenstva prošlo već četiri meseca, još nije pronašao idealnih 11.

GOLMAN I KAPITEN SU CEMENTIRANI

Jedinu sigurnu poziciju u timu imaju Omri Glazer, koji je od početka šampionata zbog povrede propustio samo drugo poluvreme sa IMT-om i Aleksandar Dragović. Propustio je meč sa Radnikom iz Surdulice, zbog četiri žuta kartona. Najviše je Bahar kombinovao u zadnjoj liniji. Zvezda je sezonu počela u sistemu sa trojicom štopera.

Omri Glazer i Aleksandar Dragović (Foto: Starsport)

Kapiten je prednjačio u minutima dobijenim na terenu, zatim Srđan Mijailović i Milan Rodić, kojima to nije “prirodna” pozicija. Miloš Degenek je samo u početku dobijao minutažu i to na “kašičicu”, dok se Naser Điga ustalio u zadnjoj liniji. Uroš Spajić je još jedna opcija, a dugo nije na sceni iskusni Nemanja Milunović. Marko Stamenić i Kings Kangva su kao tandem započeli sezonu u veznom redu, uz povremene ulaske Gelora Kange. Zambijski internacionalac,  je nakon dolaska Hvanga, samo ponekad dobijao epizodnu ulogu.

VAŽAN  TANDEM

Uz golmana Glazera i Dragovića, igrači bez kojih ne može da se zamisli startna postava crveno-belih su Mirko Ivanić i Osman Bukari. Pomenuti dvojac je stvorio najviše prilika za gol i motor su ekipe kad su ofanzivni zadaci u pitanju.

Osman Bukari i Mirko Ivanić (Foto: Starsport)

Na levoj strani terena menjali su se Stefan Mitrović i Vladimir Lučić, mlade snage kluba iz Ljutice Bogdana. U poslednje vreme je Lučić dobijao više minuta. Napad je u početku sezone izgledao bajkovito. Žan Filip Kraso i Piter Olajinka su postigli pregršt golova i očekivalo se da će predstavljati ozbiljan problem protivnicima u Ligi šampiona. Ipak, nije bilo tako.

Od dolaska Šerifa Endiajea je Kraso izgubio mesto standardnog prvotimca i ispao je iz ritma. Napadačima očito fali mirnoće u završnici, zbog toga i postižu manje golova. Videćemo šta je smislio Bahar od subote i megdana sa Vojvodinom na stadionu “Karađorđe”.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.