Budimo u kontaktu

ABA LIGA

FLEŠ IZ SKOPLJA Šampion Makedonije doveo centra Amerikanca, debituje protiv Partizana

Darko Noveski

Objavljeno

,

Foto: MZT/Danail Petrović

Američki košarkaš Abdul-Malik Abu (203 сentimetra) novo je pojačanje MZT Skoplje na poziciji centra, saopštio je makedonski šampion i ABA ligaš.


EVROLIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Crvene zvezde protiv Monaka je 2.10. Meč počinje u 19:00.


Kako se navodi, iskusni 27-godišnji Amerikanac dolazi na mesto Sameta Jigitoglua, koji je otkupio ugovor kako bi se vratio u Tursku.

Abu je snažniji i iskusniji od turskog košarkaša, što nam daje nadu za mnogo veći doprinos centarske linije u susretima koji su pred nama. Prave se napori da odmah dođe u Skoplje i da se do nedelje obave sve administrativne formalnosti, da bi u plavo belom dresu debitova već u duelu (ABA lige) sa Partizanom u Beogradu, zakazanom za ponedeljak – ističe uprava MZT.

Abdul-Malik Abu je košarkaš koji se dobro snalazi na pozicijama “četiri” i “pet” i od kojeg u MZT očekuju da “donese čvrstinu u reket” skopskog tima.

Dolazi iz Izraela, gde je nastupao za Hapoel Galil Elion, a prethodno je igrao za bundesligaš Vurzburg, korejski prvoligaš Čangvon, turski Beledijespor, Sporting iz Lisabona i Vrijednosnice Osijek, što mu je bio prvi međunarodni transferfer.

Dodaje se da iza sebe ima više nego solidnu NCAA karijeru na Državnom univerzitetu Severne Karoline, gde je u jednoj sezoni prosečno beležio 11,8 poena i sedam skokova.

PREPORUČUJEMO:

ZVEZDIN “DŽELAT” Džejms protiv crveno-belih beleži rekorde karijere! Kako će da bude večeras?

Abdulah Avči,

REPREZENTATIVAC DOBIO PONUDU Gudelj na leto menja klub, ali ne i ligu!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.