Budimo u kontaktu

KATAR 2022

FORMACIJA 3-4-1-2 Da li je ovo najjači tim Srbije za Mondijal u Kataru?

Darko Noveski

Objavljeno

,

Mitrović i Vlahović za ultra opasnu Srbiju (Foto: Starsport)

Do starta Svetskog prvenstva u Kataru ostalo je manje od dva meseca. Iako mediji uveliko pišu da su pred Srbijom još dve kontrolne utakmice sa Švedskom i Norveškom, zakazan je duel i za 18. novembar protiv Bahreina. To je poslednjih 270 minuta posle kojih će selektor Dragan Stojković da donese konačnu odluku u kojoj formaciji i sa kojim igračima će da izađe na megdan sa Brazilom 24. novembra.


Na meču Italija – Engleska, naša kladionica nudi kvotu 4.05 za igru GG2.


Jasno je da legendarni Piksi neće da odustane od svoje filozofije. To je ofanzivan fudbal i napad bez obzira ko je sa druge strane. To nalaže i sam kvalitet naših navalnih fudbalera. Čak je sam selektor Dragan Stojković danas najavio da nije isključeno da Srbija u Kataru igra sa tandemom Aleksandar Mitrović – Dušan Vlahović.

Sve je moguće. Vlahović i Mitrović su obojica odlični napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. A u kojem sistemu ćemo igrati, ne želim o tome da govorim. Oni se razumeju jako dobro. Ako imate dvojicu odličnih muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno – rekao je Piksi danas novinarima.

Ako se pogleda kvalitet tima “orlova”, onda može da se nasluti da je najbolja formacija za naš tim 3-4-1-2. Da bi Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović morali da zaigraju zajedno u napadu. MaxBet sport pokušaće da sastavi idealnih “11” za Mondijal u Kataru.

Znak pitanja stoji kod golmana. Predrag Rajković je bio najstandardniji golman otkada je selektor Dragan Stojković Piksi. U poslednje vreme sve češće šansu dobija Vanja Milinković-Savić koji će najverovatnije da brani protiv Švedske i Norveške, jer je popularni Rajko suspendovan od strane UEFA na dve utakmice. Deluje da je Vanja Milinković-Savić za sada bliži “jedinici”. U boljoj je formi, mada i Rajković na visokom nivou čuva mrežu svog novog kluba Majorke.

Kada je reč o poslednjoj liniji tu dileme nema. Standardna “trojka” su Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović. Znak pitanja stoji i kod ofanzivnog desnog beka. Darko Lazović je tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sakupio najviše minuta na toj poziciji, mada deluje da je bolja varijanta i brža Nemanja Radonjić. Sa druge strane je mesto zacementirano za Filipa Kostića, naravno samo da ne dođe do povreda do starta Mondijala.

Nemanja Radonjić, Sergej Milinković Savić i Darko Lazović na treningu (Foto: Starsport)

Sredinom terena bi po našem mišljenju trebalo da komanduju Nemanja Gudelj kao zadnji vezni i Sergej Milinković-Savić kao “specijalac” za tranziciju iz odbrane u napad. Ispred njega kao plejmejker da bude kapiten Dušan Tadić.

U napadu već pomenuti dvojac Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović. Greh bi bio da jedan od ova dva napadača, čitaj Vlahović, sedi na klupi. Ne bi Srbija dobila mnogo sa još jednim igračem na sredini terena, čitaj Sašom Lukićem. Po našem mišljenju najjači tim Srbije za Mondijal je:

V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Radonjić, Gudelj, S. Milinković-Savić, Kostić – Tadić – Vlahović i Mitrović.

Da li je ovo najjači tim Srbije?

PREPORUČUJEMO

KAMERUN NIJE BAUK Rival Srbije u Kataru izgubio od selekcija koja nikada nije bila na Mundijalu

PIĆINI: Nisam želeo novac, hteo sam samo da odem iz Zvezde!

8 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.