Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

FORMULA 1 Ferstapen slavio u Francuskoj, Lekler vodio pa izleteo sa staze! (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Lekler ispred Ferstapena neposredno pre udesa (Foto: Beta/AP)

Vozač Red Bula i aktuelni svetski šampion Maks Ferstapen, pobednik je trke za Veliku nagradu Francuske. Holanđanin je slavio ispred dvojca Mercedesa Luisa Hamiltona i Džordža Rasela.


Brazil: Na meču Fluminense – Bragantino, naša kladionica nudi kvotu 3.05 za igru 1-1.


Ključni detalj trke viđen je u 18. krugu. Šarl Lekler, vozač Ferarija je na startu lako odbranio pol poziciju ispred Ferstapena, ali je kasnije napravio veliku grešku. Zbog problema sa papučicom gasa izleteo je iz krivine i udario u zaštitni zid. Srećom, napustio je bolid bez ikakvih povreda.

Ta situacija je Holanđaninu širom otvorila put ka pobedi. Bez ikakvih problema, uz samo jedan odlazak u boks, i to dok je na stazi bilo vozilo bezbednosti, Ferstapen je završio trku. U finišu se za mesto na podijumu izborio drugi vozač Mercedesa Džordž Rasel, koji je pretekao Ferstapenovog timskog kolegu Serhija Pereza.

Bodove su osvojili i Fernando Alonso (Alpin), Lando Noris (Meklaren), Esteban Okon (Alpin), Danijel Rikardo (Meklaren) i Lens Strol (Aston Martin).

U generalnom plasmanu posle 12 trka vodi Verstapen sa 233 boda, Lekler je drugi sa 170, a treći je Perez sa 163 boda.

Naredna trka vozi se sledeće nedelje za Veliku nagradu Mađarske.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.