Budimo u kontaktu

KATAR 2022

FRANCUSKE BRIGE PRED FINALE Fudbaler sa simptomima “kamiljeg gripa” nije igrao polufinale

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Didije Dešan (Foto: Beta/AP)

Znalo se da selektor Francuske Didije Dešan neće moći da računa na Upamekana i Rabioa za polufinale sa Marokom, a na dan utakmice ostao je bez još jednog aduta. Kingsli Koman dobio je simptome “kamiljeg gripa”, koji pogađa mnoge koji prate Svetsko prvenstvo u Kataru.


EVROLIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Crvene zvezde protiv Milana je 1.53. Meč počinje u 19:00.


– Koman je takođe imao temperaturu. Imali smo nekoliko slučajeva simptoma sličnih gripu. Trudimo se da budemo oprezni da se to ne proširi, igrači se mnogo troše na terenu i očigledno imuni sistem pati – istakao je Dešan.

Objasnio je sve i malo detaljnije selektor Francuske:

– Upamekano se osećao loše odmah posle utakmice protiv Engleske. To se dešava kada se toliko naprežete, vaše telo oslabi i skloniji ste da se zarazite ovim virusima. Trudimo se da se ne širi, ali virusi su naravno zarazni i moramo da preduzmemo mere predostrožnosti protiv njih.

Šta je, ustvari, “kamilji virus”? Uglavnom zahvata respiratorne organe, pluća, traheje, bronhije. Najveći procenat obolelih ima tešku respiratornu bolest koja je praćena temperaturom, kašljem, otežanim disanjem…  Svima u Kataru preporuka je da izbegavaju kontakt s životinjama, konzumaciju svežeg, neobrađeno mleko i meso kamile

„Osoba koja boravi u ovim zemljama, to su bliskoistočne zemlje, mora da izbegava kontakt sa životinjama, pre svega mislim na kamile koje su rezervoari ovog virusa, da izbegava konzumaciju svežeg neobrađenog mleka i mesa kamile. Simptomi su različiti, kao i kod svakog virusa, a mogu da dovedu i do smrtnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Dešan: Benzema u finalu? Sledeće pitanje…

GENIJE! Pogledajte novu “ludu” asistenciju Teodosića (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.